Menu
Vertonghen vermaakt de fans

Vertonghen vermaakt de fans

Jan Vertonghen heeft geen vol stadion nodig om de fans te vermaken. Ook bij de openbare training was de aanvoerder donderdagmiddag aardig op dreef. Hij pikte achterin de bal op om voorin te scoren. Doet hij dat zondag ook, dan is het applaus ongetwijfeld massaler dan vandaag bij de training.

Het was de tweede trainingssessie van de dag. 's Ochtends kwamen de Ajacieden na een krachttraining naar buiten waar specifieke trainingsvormen voor elke linie werden doorgenomen. De verdedigers kregen een masterclass van Frank de Boer in het defensief koppen, de middenvelders oefenden vooral in het combinatiespel en Dennis Bergkamp ging met de aanvallers aan de slag om ze te verfijnen in het afronden op doel.

In de middag kon het publiek partijtjes zien tussen de partijen blauw, geel en oranje. Waarbij vooral de geestdrift van Vertonghen een lust voor het oog was. De aanvoerder toonde een wilskracht die we ook uit de wedstrijden van hem kennen. Niets was hem te veel, hij draafde het veld steeds weer in de lengte over om ook in de productie zijn steentje bij te dragen.

Onder de honderden fans die ook deze donderdag de uitnodiging om de training bij te wonen, met beide handen aangrepen, was ook het team van Ajax Cape Town U17. Zij zijn al in Nederland om zich voor te bereiden op het toernooi om de AEGON Future Cup die in het paasweekeinde op de Toekomst wordt gespeeld.


Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Gregory van der Wiel hoopt maandag zijn rentree bij Jong Ajax te maken. Gregory van der Wiel hoopt maandag zijn rentree bij Jong Ajax te maken.
Derk Boerrigter houdt Mitchell Dijks in de gaten. Derk Boerrigter houdt Mitchell Dijks in de gaten.
Toby Alderweireld verdedigt uit. Toby Alderweireld verdedigt uit.
Kolbeinn Sigthórsson maakte maandag zijn rentree op het veld. Kolbeinn Sigthórsson maakte maandag zijn rentree op het veld.
Onder het publiek een deel van de Ajax Cape Town delegatie die vanmorgen op Schiphol landde. Onder het publiek een deel van de Ajax Cape Town delegatie die vanmorgen op Schiphol landde.
Dmitry Bulykin blijft Jan Vertonghen voor. Dmitry Bulykin blijft Jan Vertonghen voor.