Menu
Vertonghen verricht loting Copa

Vertonghen verricht loting Copa

Jan Vertonghen verzorgde donderdagavond de loting voor de zesde editie van de Gestion Copa Amsterdam. Het pinkstertoernooi, dat van 22 tot en met 24 mei wordt gespeeld in het Olympisch Stadion, kent net als de AEGON Future Cup een sterk deelnemersveld. De B1 is komend weekend te bewonderen op de Toekomst. Ajax A1 is een van de deelnemende teams aan de 'Copa'.

Het deelnemersveld van de Gestion Copa Amsterdam bestaat verder uit AZ, Chelsea FC, Galatasaray, Botafogo FR, Fluminense, Chivas Guadelajara en een Noord-Hollandse selectie van FCNH.

Vertonghen koppelde in de studio van RTV NH Ajax A1 aan de poulegenoten Galatasaray, Fluminense en FCNH. Naast de Belgische Ajacied waren ook Danny Blind en A1-trainer Frank de Boer naar de studio in Amsterdam afgereisd.

Ajax A1 slaagde er in de vijf eerdere edities eenmaal in om het toernooi te winnen. In 2007 waren de Amsterdammers, dat jaar met onder meer Siem de Jong, Gregory van der Wiel en Vurnon Anita in de gelederen, in de finale te sterk voor Werder Bremen. Afgelopen jaar moesten de Ajacieden in de eindstrijd hun meerdere erkennen in AZ A1. Ook in 2008 ging het mis in de finale, destijds was Cruzeiro te sterk.

Vanaf zaterdag kunnen liefhebbers van het allerbeste jeugdvoetbal van dit moment hun hart al ophalen op de Toekomst. Van zaterdag 3 april tot en met maandag 5 april staat de Toekomst geheel in het teken van de strijd om de AEGON Future Cup.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Hier vind je meer informatie over de AEGON Future Cup

Klik hier om naar de website van Gestion Copa Amsterdam te gaan

Jan Vertonghen en zijn tafelgenoten bewonderen de hoofdprijs van de Copa. Jan Vertonghen en zijn tafelgenoten bewonderen de hoofdprijs van de Copa.