Menu
Veteranen spelen gelijk tegen Z.O.B.

Veteranen spelen gelijk tegen Z.O.B.

Na een dramatische week waarbij Ajax 5 punten verloor tegen S.C.W. en Purmerend moesten de veteranen tegen Z.O.B. De laatste twee jaren ging de strijd om het kampioenschap altijd tussen deze twee teams.

Dit seizoen hebben beide teams al punten laten liggen en staan ze in de middenmoot . Desalniettemin stond deze wedstrijd in de voetbalwereld te boek als een topper. Wegens goed presteren mocht Cees van Oeffelen weer meedoen en viel Rende Luitjes in voor de geblesseerde good old Ron Dijkstra.
Ajax begon goed aan de wedstrijd en hield dat de gehele eerste helft vol . Het zette Z.O.B. goed vast en combineerde goed. Z.O.B. is echter een goede ploeg en taaie tegenstander en met een 0-0 ruststand gingen de gladiatoren aan de thee.

Na rust kwamen er meer kansen voor beide teams. In de 30e minuut liet van Oeffelen zien waarom hij vorig jaar tot talent van het jaar is verkozen. Met een schot van ca. 25 meter schoot de verdediger in de kruising en zorgde voor de 1-0. Met dit doelpunt bleef de huisnotaris van Ajax niet in gebreke en heeft een akte van voetbalvermogen afgegeven. Z.O.B. begon wat meer druk te zetten en kreeg daardoor meer kansen en wist één daarvan te verzilveren 1-1.Hierna golfde het spel heen en weer met kansen voor zowel Ajax als Z.O.B. Gescoord werd er echter niet meer en dus bleef het 1-1.

Fotografie: Frits de Groot Fotografie: Frits de Groot