Menu
Veteranen winnen van Roda'23

Veteranen winnen van Roda'23

Op 2 februari moest Ajax aantreden tegen een oude bekende. Roda ’23 (voormalig zaterdag 3) heeft een tijdje in de anonimiteit in het zaterdagvoetbal gebivakkeerd maar is weer terug op het hoogste niveau

Roda met o.a. John Bosman (165 wedstrijden 105 doelpunten voor Ajax 1) in de gelederen heeft net als Ajax een wisselvallig seizoen . Trainer Buskermolen bekend om zijn innovatieve systemen had weer eens wat nieuws bedacht. Was er eerst de tactiek van de verschroeide aarde, de er op en erover tactiek, de autokrik tactiek en de tactiek met de punt naar voren. Nu had de trainer een tactiek bedacht met de punt naar achter.

Ajax begon onwennig met de nieuwe tactiek maar was wel sterker . Na een mooie aanval werd het 1-0 en dit was tevens de ruststand . Na rust kreeg Roda een vrije trap waarbij de gehele luchtmacht van Roda mee naar voren ging . De kleinste man van Roda mocht echter inkoppen 1-1. Ajax begon wat meer op de aanval te spelen en het werd al snel 2-1 . Na nog enkele kansen gemist te hebben werd het in laatste minuut 3-1.
Na de wedstrijd werd Henkie Schultz gehuldigd tot Man of the Match. Na een moeizame start begint Schultz zijn draai te vinden . Met zijn vaste schijnbeweging zet hij iedere rechtsback op het verkeerde been.