Menu

VI kiest Van der Vaart tot beste speler van eerste seizoenhelft

Rafael van der Vaart is door de waarnemers van Voetbal International gekozen tot beste speler van de eerste seizoenshelft. De 17-jarige middenvelder van Ajax kreeg in 12 wedstrijden van de voetbalkenners een gemiddeld rapportcijfer van 7,09 toegekend. Daarmee hield hij Feyenoorder Paul Bosvelt (7,07 uit 15) vlak achter zich. Alfred Schreuder (NAC) staat op de derde plaats, met een 6,88 uit 17 duels.

De tweede Ajacied op de ranglijst staat op de negende plaats. Ajax-doelman Fred Grim kreeg een gemiddelde van 6,53 behaald in 18 duels. Petri Pasanen (14 duels) staat op nummer 22 en Tomas Galasek (17 duels) op een 23ste plaats.

In het clubklassement staat Ajax op een derde plaats, achter koploper Feyenoord en Willem II. Dat is een hogere waardering dan de de vierde plaats op de ranglijst. Vitesse en PSV, de nummers drie en twee in de competitie, staan volgens de voetbalkenners op een gedeelde tiende plaats. Voetbal International deelt per speelronde rapportcijfers uit aan spelers en clubs.

Overigens zijn er dit jaar geen Ajacieden genomineerd voor de voetballers van het jaar-verkiezingen. Het is voor het eerst sinds de start van het profvoetbalgala in 1984, georganiseerd door de trainersvakvereniging CBV, dat er geen Ajax-spelers kandidaat zijn voor spelers, talent of doelman van het jaar.

Arnold Bruggink (PSV), Anthony Lurling (SC Heerenveen) en Jan Vennegoor of Hesselink (FC Twente) zijn de drie aanvallers die strijden om de titel talent van het jaar. De naam van Cristian Chivu ontbreekt. De Roemeense verdediger van Ajax maakte vorig seizoen een opvallend debuut in de vaderlandse competitie. Het profvoetbalgala wordt gehouden op 28 januari. Links: VI-Planet