Menu
Victoria Pelova tekent bij de Ajax Vrouwen

Victoria Pelova tekent bij de Ajax Vrouwen

De Ajax Vrouwen hebben Victoria Pelova gecontracteerd. De Oranje-international tekende woensdag een contract dat ingaat op 1 juli 2019 en een looptijd kent tot en met 30 juni 2022.

Pelova (Delft, 3 juni 1999) komt over van ADO Den Haag, waar ze sinds 2016 speelde. Daarnaast speelde de middenvelder tot nu toe 3 interlands voor de Oranje Leeuwinnen. Pelova is ook opgenomen in de WK-selectie.

“Victoria is 1 van de grote talenten in Nederland, die wij al langer in beeld hadden", vertelt Daphne Koster, manager vrouwenvoetbal bij Ajax. "Ik ben heel blij dat ze nu heeft gekozen voor een overstap naar Amsterdam en weet zeker dat ze straks met de ervaring van het WK op zak een goede toevoeging voor de Ajax Vrouwen kan zijn.”

Zinnen gezet op kampioenschap
Ook Pelova reageert verheugd. “Ik ben super blij dat ik voor de Ajax Vrouwen mag gaan spelen”, reageert de Delftse. “Ik heb voor de club gekozen omdat ik al sinds jongs af aan fan ben van Ajax en omdat ik graag een stap hogerop wilde. Ik hoop dat we volgend seizoen kampioen worden, maar eerst ligt de focus nog op het WK komende zomer. Daarna gaat het vizier vol op Ajax.”

Lees ook: Van de Velde en Van Diemen tekenen contract bij Ajax Vrouwen

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhe