Menu
Vier Ajacieden in selectie Oranje Vrouwen

Vier Ajacieden in selectie Oranje Vrouwen

Vier Ajacieden in selectie Oranje Vrouwen

De kersverse bondscoach Arjan van der Laan van de Oranje Vrouwen heeft vier Ajacieden opgenomen in zijn selectie voor de oefeninterlands tegen Frankrijk en Polen. Merel van Dongen, Petra Hogewoning, Desiree van Lunteren en Tessel Middag (foto) hebben een plek in de 23-koppige selectie.

Oranje treft op vrijdag 23 oktober Frankrijk (uit), waarna op dinsdag 27 oktober in de Poolse stad Jelenia Góra het duel Polen - Nederland op het programma staat. Van der Laan is sinds 1 oktober de bondscoach van de Nederlandse Vrouwen.

De vrouwenploeg bereidt zich voor op het Olympisch kwalificatietoernooi dat komend voorjaar in Nederland plaatsvindt. Van 2 tot en met 9 maart strijdt Nederland samen met Noorwegen, Zweden en Zwitserland voor het laatste Europese ticket voor de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro.

De complete selectie van het Nederlands vrouwenelftal:
Mandy van den Berg (LSK Kvinner FK), Angela Christ (PSV), Anouk Dekker (FC Twente), Merel van Dongen (Ajax), Daniëlle van de Donk (Kopparbergs/ Göteborg FC), Stefanie van der Gragt (FC Twente), Maayke Heuver (FC Twente), Petra Hogewoning (Ajax), Dominique Janssen (Arsenal), Danique Kerkdijk (FC Twente), Vanity Lewerissa (PSV), Desiree van Lunteren (Ajax), Lieke Martens (Kopparbergs/ Göteborg FC), Manon Melis (Kopparbergs/ Göteborg FC), Tessel Middag (Ajax), Vivianne Miedema (Bayern München), Jill Roord (FC Twente), Shanice van de Sanden (FC Twente), Renée Slegers (FC Linköping), Sherida Spitse (LSK Kvinner FK), Marieke Ubachs (FC Twente), Sari van Veenendaal (Arsenal) en Kirsten van de Ven (FC Rosengård).

Tekst: Ajax.nl
Foto: Pro Shots/Jasper Ruhe