Menu

Vier Ajacieden tekenen bij

Ajax heeft de contracten met vier spelers opengebroken. Richard Witschge, Richard Knopper, Tim de Cler en Serge van den Ban blijven twee jaar langer bij de Amsterdamse club. Witschge mag zich tot juli 2003 Ajacied noemen, De Cler tot juli 2004 en Knopper, momenteel topscorer van de Amsterdammers, tot juli 2005. Van den Bans contract zou aan het eind van dit seizoen aflopen, de reservekeeper blijft nu tot 1 juli 2002 aan Ajax verbonden.

De dertigjarige Witschge speelde in zijn carriere 154 wedstrijden in het shirt van Ajax. Vanaf 1991 speelde hij voor Barcelona, Bordeaux en Blackburn Rovers. In 1996 keerde Witschge terug naar Amsterdam.

De Cler debuteerde in het seizoen 97/98 onder Morten Olsen. Dit jaar speelde de linkerverdediger veertien wedstrijden, een meer dan in de vorige twee seizoenen bij elkaar.

Middenvelder Knopper speelde zijn eerste wedstrijd in hetzelfde seizoen als De Cler. Inmiddels heeft hij een basisplaats veroverd, zowel bij Ajax als Jong Oranje. Knopper maakte dit seizoen al dertien doelpunten.

Sinds het afscheid van Stanley Menzo is Van den Ban de tweede keeper van Ajax. Hij heeft nog geen officiële wedstrijd voor de Amsterdammers gespeeld.

Ondanks de contractverlengingen kijkt Ajax nog wel uit naar aanwinsten voor de selectie. "Ik wil er wel spelers bij, maar het moeten absolute versterkingen zijn", aldus Jan Wouters na de wedstrijd tegen De Graafschap. De trainer is vooral op zoek naar spelers die centraal of rechts in de verdediging kunnen spelen.