Menu
Vier Ajacieden uitgenodigd voor Oranje

Vier Ajacieden uitgenodigd voor Oranje

In het kader van Oranjes voorbereiding op UEFA EURO 2012 heeft bondscoach Bert van Marwijk 36 (kandidaat) internationals geselecteerd. De Ajacieden Siem de Jong, Gregory van der Wiel, Vurnon Anita en Jasper Cillessen zijn uitgenodigd. De defnitieve EK-groep (20 spelers en 3 keepers) moet 29 mei bij de UEFA worden ingeleverd.

Tijdens de eerste trainingsstage, op 14 en 15 mei in Hoenderloo, traint de technische staf van het Nederlands elftal met een groep (kandidaat) internationals, die uitkomt in de Nederlandse en Duitse competities en die vrij is van clubverplichtingen. De 36-koppige groep wordt nog voordat spelers en staf donderdag 17 mei naar Zwitserland afreizen voor het vervolg van de voorbereiding op het EK, teruggebracht tot om en nabij 27 spelers. De definitieve groep van twintig veldspelers en drie keepers moet vervolgens uiterlijk dinsdag 29 mei, 12.00 uur bij de UEFA worden ingeleverd.

Bondscoach Bert van Marwijk over het formeren van de spelersgroep, die in Hoenderloo aanwezig zal zijn. ,,Wij hebben binnen de technische staf intensief overlegd om tot een zo evenwichtig mogelijke samenstelling van de groep te komen. Je hebt immers in deze fase van de voorbereiding nog te maken met de Nederlandse play-offs, de buitenlandse competities en bekerfinales, alsmede de eindstrijd van de UEFA Champions League. Bovendien zijn er nog spelers aan het terugkomen van blessures. Mede daarom heb ik enkele talentvolle voetballers die we al langer volgden, voor deze tweedaagse trainingsstage opgeroepen; een mooie gelegenheid om deze spelers van dichtbij mee te maken.” In die categorie valt ook de uitverkiezing van de 23-jarige Cillessen te plaatsen.

De volledige selectie van 36 namen: Ibrahim Afellay (FC Barcelona), Vurnon Anita (Ajax), Mark van Bommel (AC Milan), Khalid Boulahrouz (VfB Stuttgart), Wilfred Bouma (PSV), Jasper Cillessen (Ajax), Urby Emanuelson (AC Milan), John Heitinga (Everton), Klaas Jan Huntelaar (Schalke´04), Ola John (FC Twente), Luuk de Jong (FC Twente), Nigel de Jong (Manchester City), Siem de Jong (Ajax), Tim Krul (Newcastle United), Dirk Kuyt (Liverpool), Jeremain Lens (PSV), Hedwiges Maduro (Valencia), Adam Maher (AZ), Joris Mathijsen (Málaga), Erwin Mulder (Feyenoord), Luciano Narsing (sc Heerenveen), Robin van Persie (Arsenal), Erik Pieters (PSV), Arjen Robben (Bayern München), Stijn Schaars (Sporting), Wesley Sneijder (Inter), Maarten Stekelenburg (AS Roma), Kevin Strootman (PSV), Rafael van der Vaart (Tottenham Hotspur), Nick Viergever (AZ), Ron Vlaar (Feyenoord), Michel Vorm (Swansea City), Stefan de Vrij (Feyenoord), Gregory van der Wiel (Ajax), Georginio Wijnaldum (PSV), Jetro Willems (PSV).

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst