Menu
Vier dingen die je moet weten over Go Ahead Eagles

Vier dingen die je moet weten over Go Ahead Eagles

Na de fantastische overwinning in de halve finale van de Europa League gaat het vizier van de Ajacieden weer op de Eredivisie. Go Ahead Eagles komt zondag op bezoek in de ArenA. Lees hier in vier alinea’s meer over de opponent.

1. Hekkensluiter
Degradatie is voor Go Ahead nagenoeg onafwendbaar. Met nog twee duels op het programma kijkt de ploeg uit Deventer tegen een achterstand aan van vijf punten. Twee overwinningen zouden de Eagles nog in de Eredivisie kunnen houden, al mogen opponenten Sparta en NEC dan geen punten meer pakken. Verlies tegen Ajax betekent voor Go Ahead Eagles sowieso definitieve degradatie.

2. Sam Hendriks
Topschutter bij de Eagles is spits Sam Hendriks. Hij wist dit seizoen acht keer het net te vinden. Jarchinio Antonia staat met vijf treffers op de tweede plaats van de clubtopscorerlijst. Hendriks speelde, voordat hij naar Deventer vertrok, drie seizoenen voor Jong Ajax. De spits speelde 1 officieel duel voor de Amsterdammers. In een uitwedstrijd tegen Vitesse kwam hij tien minuten voor tijd in het veld voor Viktor Fischer. Meteen was Hendriks al belangrijk als aangever bij de 3-1 van Lasse Schöne. Het bleef voor Hendriks bij dat ene duel in Amsterdam.

3. Trainerswissel
Robert Maaskant heeft tegenwoordig de touwtjes in handen in Deventer, hij verving in maart Hans de Koning. Go Ahead Eagles hoopte dat deze trainerswissel voor lijfsbehoud zou gaan zorgen, maar de 23 punten die de ploeg dit seizoen bij elkaar heeft gesprokkeld blijken waarschijnlijk toch niet voldoende. De ploeg van Maaskant zal met niet heel veel vertrouwen richting Amsterdam komen. In de vorige speelronde werd namelijk in eigen huis verloren van FC Groningen.

Het is afgelopen in De Adelaarshorst. Go Ahead Eagles verliest met 2-3 van FC Groningen. #gaegro 2-3

— Go Ahead Eagles �� (@GAEagles) 22 april 2017

4. Tegentreffers
In de laatste vier duels kreeg Go Ahead Eagles maar liefst 17 doelpunten om de oren, een goed voorteken voor Ajax? In het uitduel tegen Feyenoord incasseerde de ploeg van Maaskant liefst 8 van deze 17 tegentreffers. In totaal moest de doelman van de Eagles al 66 keer de bal uit zijn doel halen. Dat is meer dan ieder ander team dit seizoen in de Eredivisie.

Tekst: Ajax.nl/Dries Govers
Foto: ProShots