Menu
'Vier ferme tikken op horroravond'

'Vier ferme tikken op horroravond'

De wedstrijd tegen Borussia Dortmund werd er voor Ajax helaas een om snel te vergeten. De 1-4 nederlaag wordt uitgebreid beschreven in de kranten. Er worden paralellen getrokken met de wedstrijd tegen Real Madrid, maar er wordt ook vooruit gekeken. Er gloort immers nog een vervolg in de Europa League. Een overzicht van de Nederlandse ochtendkranten.

‘Ajax beleeft een horroravond tegen zijn gedroomde spiegelbeeld’, is even treffende als pijnlijke kop boven een artikel in het AD ,,Ajax is afgeschminkt door een ploeg waarop het in de nabije toekomst zelf wil gaan lijken. De 1-4 tegen Borussia Dortmund deed zeer, verrekte zeer. Maar als je dan toch zo op de pijnbank gaat, dan toch nog liever tegen een opponent die dezelfde principes aanhangt als jij dan tegen Manchester City. (..) Wat was het gisteravond bij vlagen genieten van het optreden van de Duitsers. Eerlijk is eerlijk: Techniek, snelheid, kracht en een ijzeren teamgeest op een niveau dat zelfs Real Madrid geen hele avond haalde in de Arena.”

De verslaggever van de Volkskrant beschrijft de afstraffing op een beeldende manier. ,,Het enige geluid dat goed hoorbaar was in de Arena was dat van de vlakke Duitse hand op de bleke Nederlandse bips. De vier ferme tikken lieten fikse rode strepen achter en riepen de eerdere afstraffing door Real Madrid in herinnering. (..) Net als op 3 oktober, toen de kampioen van Spanje op bezoek was in Amsterdam voor een bijles internationale voetbalwetten, werd met 1-4 verloren, deze keer dus tegen de kampioen van Duitsland. Het was een uitslag die Ajax hebben teruggebracht in de realiteit.”

Het Haarlems Dagblad duikt in het verleden. ,,Voor wie van historische parallellen houdt, was de avond nog hoopvol begonnen. De Limburgse violist André Rieu kwam vóór de wedstrijd live ‘het Slavenkoor’ uit de opera Nabucco van Verdi spelen. Op 19 april 1995 deed Rieu dat ook, waarna Ajax in het Olympisch Stadion de vloer aanveegde met Bayern München (5-2) en zo de weg plaveide voor de latere eindzege in de Champions League. Van der Sar en Marc Overmars, de huidige directeur voetbalzaken, maakten die laatste Europese bloeiperiode van Ajax als spelers mee.” Dat een dergelijk scenario deze keer niet opging staat bondig in de kop beschreven: ‘André Rieu inspireert Ajax niet’.

De Telegraaf brengt nog een positieve noot. ,,Het goede nieuws voor Ajax kwam ondanks de uitschakeling voor de Champions League uit Manchester. Door de ontwikkelingen in Engeland houdt Ajax een reële kans op overwintering in de Europa League. Manchester City speelde op eigen veld gelijk tegen Real Madrid (1-1), waardoor Frank de Boer en zijn spelers één speelronde voor het einde een voorsprong van een punt behouden op de Engelsen. (..) Ajax moet op 4 december op bezoek bij Real Madrid winnen om zich op eigen kracht te plaatsen voor de knock-outfase van de Europa League. In ieder ander geval is het afhankelijk van het resultaat bij Borussia – City. Gezien de resultaten van de afgelopen jaren op Madrileense bodem en het optreden van gisteren tegen Dortmund is het aannemelijker, dat Duitse hulp soelaas biedt. Indien Borussia thuis zijn sportieve plicht en Man. City in elk geval niet wint, gaat de naam Ajax bij de loting ook de koker in.”

Tekst en foto: Ajax.nl