Menu

Vier internationals weer terug bij de groep

Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder, Johnny Heitinga en Zlatan Ibrahimovic zijn weer terug van vakantie. Zij meldden zich maandagochtend voor het eerst deze voorbereiding bij de ArenA.

Het viertal zal wat de groep de afgelopen week heeft gedaan, in een versneld tempo doen, om zo snel mogelijk weer aan te haken bij de rest. Tijdens de training maandagochtend werden zij echter nauwelijks gespaard. De groep werd verdeeld in twee teams die verschillende partijvormen moesten doen.

Tijdens de eerste partij mocht Heitinga een oranje hesje aantrekken waardoor hij de neutrale man was aan de denkbeeldige achterlijn. Zo hoefde hij niet zoveel meters te maken. Ibrahimovic nam het hesje tijdens de tweede partij over. In het derde partijtje was er geen neutrale man op de achterlijn, maar kon er gescoord worden door de bal over de achterlijn te drijven. Alleen het laatste van vier partijtjes hoefden de EK-gangers niet mee te doen. Zij mochten uitlopen met René Wormhoudt, terwijl de rest een partij in hoog tempo deed met keepers.

Rafael van der Vaart vond het leuk weer terug te zijn. ,,Ik heb tweeënhalve week vakantie gehad. Daarin heb ik lekker uitgerust en een beetje voor mezelf getraind. Ik heb wat hard gelopen en buikspieroefeningen gedaan. Maar kreeg al weer zin om te voetballen.''

De aanvoerder van Ajax kon de uitschakeling van Oranje in de halve finale in Portugal snel van zich afzetten. ,,Eigenlijk meteen al. Het was gebeurd, je kunt er niks meer aan doen. Nu ben ik weer met Ajax bezig, ik heb zin in het komende seizoen.''