Menu
Vierde gelijkspel Ajax A1

Vierde gelijkspel Ajax A1

Ajax A1 wacht nog steeds op zijn eerste overwinning in de competitie. De talenten van trainer Sonny Silooy sloten ook de thuiswedstrijd tegen De Graafschap af met een gelijkspel: 1-1. Ook de drie eerder gespeelde competitieduels eindigden in een remise.

,,Met alle respect voor De Graafschap, maar we hadden vandaag gewoon moeten winnen’’, sprak Silooy kort na het thuisduel op de Toekomst. De jeugdtrainer focuste in zijn terugblik op de twee ‘verschillende gezichten’ die zijn ploeg liet zien. In de eerste helft vormden de Ajacieden, een vroege 0-1 achterstand ten spijt, de betere ploeg. Na de rust zakten de Amsterdammers kwalitatief ver terug.
,,Als de afspraken die je vooraf hebt gemaakt, in het veld niet worden nagekomen, heb je een groot probleem’’, vervolgde Silooy.

Daley Blind maakte tegen De Graafschap zijn rentree in de A1. Daley Blind maakte tegen De Graafschap zijn rentree in de A1.

Ook over het positiespel was de oud-speler verre van tevreden. ,,In de tweede helft was de hele uitvoering gewoon minder. Er werden te veel fouten gemaakt en nul kansen afgedwongen.’’
Doelman Roy Ouwerkerk verkeek zich in de beginfase van de wedstrijd op een schot van de Doetinchemmers: 0-1. Een handvol minuten later tekende Ismo Vorstermans voor de gelijkmaker. De verdediger sloeg toe uit een corner. In de resterende 75 minuten viel er helaas verder weinig meer te juichen voor de thuisploeg. Silooy: ,,Er was te veel onnodig balverlies, ook doordat De Graafschap de ruimtes klein hield.’’
Een lichtpuntje bij Ajax A1 was de rentree van Daley Blind. De junior sloot tegen De Graafschap een periode van blessureleed af.

Opstelling Ajax A1:
Ouwerkerk; Lachman (46. Yildirim), Kappelhof, Vorstermans, Huijsman (85. Arslan), Will, Olijve (60. Zeegelaar), Blind, Schell, Uiterloo (46. Resida), en Lazic.

De Ajacieden feliciteren Ismo Vorstermans met de gelijkmaker. De Ajacieden feliciteren Ismo Vorstermans met de gelijkmaker.
De bank van Ajax A1. De bank van Ajax A1.
Silooy is ontevreden over het (vierde) gelijkspel van zijn ploeg. Silooy is ontevreden over het (vierde) gelijkspel van zijn ploeg.