Menu
Viergever inzetbaar, Van Rhijn niet

Viergever inzetbaar, Van Rhijn niet

Nick Viergever heeft vrijdag voor het eerst deze week weer volledig meegetraind met de groep. Afgelopen zondag tegen PEC Zwolle viel de nieuwe aanwinst met een kniewond uit. Die is inmiddels in zoverre hersteld dat Frank de Boer zondag weer een beroep op hem kan doen. Ricardo van Rhijn (hamstring) is nog niet op tijd fit voor de openingswedstrijd tegen Vitesse.

Ajax moet het zondag tegen Vitesse alleen nog zonder Van Rhijn, Robert Muric (enkel) en Viktor Fischer (hamstring) stellen. Verder is iedereen fit en klaar om te spelen. Dat geldt ook voor de WK-gangers Jasper Cillessen, Daley Blind en Joël Veltman. Frank de Boer gaf vrijdag al aan dat het drietal tot de wedstrijdselectie behoort. Ze zullen logischerwijs nog niet 90 minuten in actie komen. De coach van Ajax rekent op maximaal een helft in het geval hij ze laat spelen.

Ajax traint zaterdag voor het laatst op weg naar de wedstrijd tegen Vitesse. Daarna maakt Frank de Boer de volledige wedstrijdselectie bekend.

Ajax - Vitesse begint zondag om 14:30 uur in de Amsterdam ArenA. Er zijn nog kaarten beschikbaar.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees


Bestel hier je tickets voor Ajax - Vitesse

Twee dagen voor Ajax - Vitesse zette Frank de Boer de puntjes op de i. Twee dagen voor Ajax - Vitesse zette Frank de Boer de puntjes op de i.
De spelers mochten vrijdag bij een oefening hun handen in plaats van hun voeten gebruiken. De spelers mochten vrijdag bij een oefening hun handen in plaats van hun voeten gebruiken.
Davy Klaassen kan zondag zijn eerste competitieduel met rugnummer 10 spelen. Davy Klaassen kan zondag zijn eerste competitieduel met rugnummer 10 spelen.
Verdediger Kenny Tete stoomt in volle vaart op naar voren. Verdediger Kenny Tete stoomt in volle vaart op naar voren.
Aanvoerder Niklas Moisander passt de bal in. Aanvoerder Niklas Moisander passt de bal in.
Spits Arek Milik strekt zich tot het uiterste. Spits Arek Milik strekt zich tot het uiterste.
Dennis Bergkamp geeft aanwijzingen aan de aanvallers. Dennis Bergkamp geeft aanwijzingen aan de aanvallers.