Menu
Viergever: 'Willen het gevoel van vorig jaar weer gaan                   creëren'

Viergever: 'Willen het gevoel van vorig jaar weer gaan creëren'

Nick Viergever probeert in de voorbereiding op het belangrijke tweeluik met Rosenborg het gevoel van vorig seizoen op te roepen. Toen reikte Ajax tot de finale van de Europa League. ,,Het hele proces en de vele wedstrijden die we hebben gespeeld en als selectie hebben meegemaakt. Dat zijn zeker wel dingen die we meenemen richting morgen. We hebben een fantastisch jaar gehad in Europa en dat gevoel willen we ook nu weer gaan creëren."

'De belangen zijn groot'

,,Het is een tweeluik waarin Europees voetbal op het spel staat'', vervolgt Viergever. ,,Als we er niet goed doorheen komen, hebben we helemaal niets. De belangen zijn groot."

'Fouten maken'
Viergever hoopt daarom spoedig weer met Ajax in 'een flow' te komen. ,,Het spelsysteem moet zo snel mogelijk in de groep gaan leven. Dat heb je vorig seizoen gezien, en de jaren daarvoor ook. Je groeit als groep langzaam naar elkaar toe. Dat heeft tijd en wedstrijden nodig. Je moet ook fouten maken om het te leren herkennen.”

Nick Viergever met naast zich Marcel Keizer.
Nick Viergever met naast zich Marcel Keizer.

Tijdens de persconferentie was collega-verdediger Davinson Sánchez hét onderwerp van gesprek. De verdediger mag zich in buitenlandse belangstelling verheugen en ontbrak daarom afgelopen zaterdag tegen Heracles. In de tweede Europese thuiswedstrijd van het seizoen is hij wel weer van de partij, maar trainer Marcel Keizer wilde niet verklappen of de Colombiaan ook gaat starten. ,,Ik heb de opstelling nog nooit vooraf bekendgemaakt en dat ga ik ook nu niet doen.''

'Het is niet ideaal, maar meer clubs hebben hier last van'

Keizer werd door het journaille de vraag gesteld of de situatie rond Sánchez de voorbereiding op het belangrijke Europese duel verstoort. ,,Natuurlijk wel iets", erkende de Ajax-coach. ,,Maar we willen ons daar niet achter verschuilen. Het is niet ideaal, maar meer clubs hebben hier last van. Zolang het nog geen 31 augustus is, moeten we hier mee omgaan. Dat doen we op een volwassen manier.''

Paralellen
Keizer verwacht overigens een zware dobber te hebben aan Rosenborg, een team dat 'uiteraard goed bekeken is'. ,,Het is best wel een goed team. Fysiek sterk. En ze spelen ook 4-3-3, al doen ze dat wel op een andere manier dan ons. Ze komen vanaf eigen helft, op de counter.”

'Het is een zware loting, maar ik ga ervan uit dat wij de klus moeten kunnen klaren.'

Keizer spoedde zich om te zeggen dat daar niets mis mee is. ,,Het is ook een goede strategie, laat dat duidelijk zijn.”

Keizer: ,,Zou rampzalig zijn als we het niet redden en geen Europees voetbal hebben. Zowel voor Ajax als Nederlandse voetbal.”#UEL #ajaros

— AFC Ajax (@AFCAjax) 16 augustus 2017

,,Bij Noorse teams denk je vooral aan fysiek sterke teams, die compact spelen. Maar Rosenborg heeft ook wel een paar heel creatieve spelers. Het is een zware loting, maar ik ga ervan uit dat wij de klus moeten kunnen klaren. Het stadion zal vol zitten, daar hebben wij voordeel van. Ik verwacht een mooie wedstrijd.”

Lees ook: Ajax 14 thuisduels op rij ongeslagen in Europa

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst