Menu

Vierklau hoopt op rentree tegen PSV

Ferdi Vierklau moet na de wedstrijden tegen NAC en Fortuna Sittard ook het duel met Feyenoord nog missen vanwege een enkelblessure. ,,Maar misschien dat ik woensdag tegen PSV al weer mee kan doen", hoopt de verdediger uit de grond van zijn hart. Enkele uren na het gesprek werd bekend dat de KNVB het duel tegen PSV van de agenda heeft geschrapt.

Het gaat goed met hem, laat Vierklau vrijdagmiddag aan ajax.nl weten. ,,Ik kreeg tijdens de wedstrijd in Alkmaar een schop van achteren toen ik mijn voet neerzette. Die bleef staan. Ik had niet gedacht dat de blessure mij wedstrijden zou gaan kosten. Ik ben al eens door mijn enkel gegaan en dat duurde drie dagen. Nu duurt het iets langer, maar op zich is het nog niet zo lang geleden gebeurt."

Want eigenlijk was hij fit voor het duel met NAC. Toch? ,,Ja, dat zei ik toen wel", lacht Vierklau nu. ,,En vrijdag ging het ook goed, maar zaterdag was het minder. Ik hoopte nog dat de trainer het niet zou zien, maar hij zag het dus wel. Hij vond mij niet fit genoeg. Ik probeerde er nog wel tegenin te gaan, maar je weet dat het onverantwoord is om door te gaan als je nog pijn hebt."

Wat kan Vierklau nu? ,,Ik ben in het krachthonk bezig en loop op het kunstgras binnen. Dat werkt echt goed, het is net als echt gras. Ik heb nog een beetje pijn aan de buitenkant bij de hak."

Een zware dobber voor de verdediger, die na de winterstop tot zijn vreugde constateerde dat hij de eerste keus voor de rechtsbackpositie is. ,,Het is wel leuk om dat te horen", zegt Vierklau. ,,Ik moet zorgen dat ik weer sta, maar ook al je de tweede keus bent, moet je scherp zijn. Ik vind dat je als trainer van de veertig of vijftig contractspelers sowieso niemand moet uitsluiten. Zorg dat iedereen erbij blijft. Want toen we begin van dit seizoen problemen hadden omdat Galasek geblesseerd was, had Van Halst zo op die plek kunnen staan. Dat vond ik niet logisch van Co. Als de nood aan de man is, kan je iedereen gebruiken."

Heeft Vierklau tijdens de winterstop een evaluatiegesprek gehad, waarin hij hoorde dat hij eerste keus was. ,,Nee. De trainer maakt de opstelling bekend en dan weet je het. Volgens mij heeft niemand een evaluatiegesprek gehad. Als je dat twintig spelers zou vragen, zeggen ze volgens mij allemaal dat er geen gesprek is geweest. Behalve Fred Grim, neem ik aan."

,,Natuurlijk praat ik wel met de trainer, maar over andere dingen. Het voordeel van het feit dat de trainer verdediger was, is dat hij verdedigend denkt. Hij vindt dat eerst de verdediging goed moet staan. Zorg dat je geen doelpunt tegen krijgt en vanuit daar kan je verder werken. Zo was het vroeger toch ook?"

Als hij geen evalutiegesprek met de trainer heeft gehad, kan hij zichzelf eens beoordelen over zijn optreden na de winterstop?
,,Ik ben wel tevreden over mijn wedstrijden. Behalve tegen RKC, dat was slecht. Je hebt weleens dat het niet lukt, dat heeft iedereen. Ik had het tegen RKC. Ik wilde dingen anders oplossen, dat ging niet. Maar ik deed er alles aan. Soms krijg je weleens die verwijten dat je te lui bent, maar ik ken niemand die in een wedstrijd niet voluit gaat. Tegen AZ heb ik het vervolgens simpel gehouden."

Zondag moet hij nog vanaf de tribune toekijken, maar hopelijk is hij er woensdag tegen PSV weer bij. ,,Want zulke mooie wedstrijden zijn heerlijk om zelf te spelen."