Menu

Vierklau, Menzo en Heije in selectie Suriprofs

Ajacieden Ferdi Vierklau, Stanley Menzo en Pascal Heije zijn geselecteerd voor de selectie van de Suriprofs die donderdag uitkomen tegen NAC. Bij de Suriprofs, het gelegenheidselftal van uit Suriname afkomstige profvoetballers, zijn ook Edgar Davids, Marciano Vink en Gerald Vanenburg van de partij.

Voor spits Archil Arveladze is het zijn laatste wedstrijd in NAC-shirt. De broer van Archil vertrekt na dit seizoen naar FC Koln. Opvallend is het ontbreken van trainer Kees Zwamborn. Woensdag stapte het nieuwe hoofd opleidingen van Ajax onverwacht op bij de Bredase club. Zwamborn, onder wiens leiding NAC promoveerde naar de eredivisie, kreeg begin dit jaar te horen dat zijn contract bij NAC niet zou worden verlengd. Henk Ten Cate gaat volgend seizoen de Bredase club trainen.

Een deel van opbrengst van het benefietduel gaan naar GIRO 777, ten bate van de slachtoffers van de explosie-ramp afgelopen zaterdag in Enschede. FC Twente heeft laten weten een benefietwedstrijd te zullen spelen voor de slachtoffers van de explosie van het vuurwerkdepot. Een tegenstander is nog niet bekend. De Twentse club heeft alle festiviteiten in de zomerstop afgelast.

De Suriprofs organiseren elk jaar een erewedstrijd. De netto-opbrengst van deze wedstrijden gaat naar goede doelen in Suriname. Lees meer over 'Het Surinaamse Legioen', voetballers met Surinaamse achtergrond, op de website van de Suriprofs.

De complete selectie van de Suriprofs: John Karelse (Newcastle United), Ruud Gullit (Speler/coach), Edgar Davids (Juventus), Stanley Menzo, Vanenburg, Lee (AZ), Vierklau (Ajax), Goossens (Sparta), Bakboord (Helmond Sport), Vink (Ado Den Haag), Cairo (FC Utrecht), Wouden (Dordrecht '90), Trustfull (Vitesse), Heije (Ajax), Ommel (Telstar) en Fraser (SC Feyenoord).