Menu

Vierklau zeker drie weken uitgeschakeld

Ferdi Vierklau is voor drie of vier weken uitgeschakeld. De verdediger raakte zondag tegen Willem II (3-1) geblesseerd aan zijn linkerhamstring. Het incident vond plaats vlak na het eerste fluitsignaal. In een poging aanvaller Sanou bij te houden greep Vierklau naar zijn bovenbeen en moest worden vervangen. 'Ik durf nog niet te zeggen hoe lang dit gaat duren,' aldus Vierklau.

Ajax boekte op Willem II een stevige 3-1 overwinning. Vanaf de tribune zag Vierklau dat het goed was. "Ér zijn weinig momenten geweest waarop we iets weggaven." Vierklau weerlegt de kritiek dat de slechte resultaten van de afgelopen weken de schuld zijn van de trainer. "Aan Wouters ligt het niet. Vandaag hadden we ook iets goed te maken voor onszelf."

Ajax miste zondag tegen Willem II meer verdedigers. Chivu was geschorst, Nieuwenburg aan de knie geblesseerd en Kanu op reis met het nationale elftal van Nigeria. "Ik geef het je te doen als trainer Vierklau wegvalt," zei Wouters na afloop. "De 1-0 achterstand uit de penalty was in mijn ogen onterecht. Een verdediger duwde Knopper's hand omhoog. De ploeg is daarna geweldig teruggekomen."