Menu
Viertal raakt niet uitgetraind

Viertal raakt niet uitgetraind

Ajax' tweede training van de dag bestond voornamelijk uit een grote partijvorm. Maar Stekelenburg, Heitinga, Perez en Huntelaar konden er woensdag geen genoeg van krijgen en bedachten na afloop hun eigen oefenvorm.

John Heitinga vuurt op het doel van Kenneth Perez en Klaas Jan Huntelaar. John Heitinga vuurt op het doel van Kenneth Perez en Klaas Jan Huntelaar.

Gedurende het grootste deel van de training op woensdagmiddag liet de trainersstaf van Ajax de veldspelers (Fred Grim nam zijn keepers Vermeer en Stekelenburg apart onder handen) een wedstrijdje op vier kleine doelen doen. Het positiespel, de passing en de afronding dienden op het kleine veld en met de kleine goals natuurlijk weer zeer secuur uitgevoerd te worden.
Na de partijtjes van zeven tegen zeven met een neutrale man, en de daaropvolgende sprintjes, mochten de Ajacieden de kleedkamers opzoeken. John Heitinga, Maarten Stekelenburg, Kenneth Perez en Klaas Jan Huntelaar hadden echter andere plannen. Zij bedachten een spel waarbij twee doelen vrij dicht bij elkaar stonden en ze in teams van twee de goal aan de overkant onder vuur mochten nemen.
De bal tegenhouden was toegestaan, maar niet met de handen. Zodat de vier af en toe lijf en leden riskeerden om de inzetten van de overkant uit het doel te houden. Maar zelfs met het risico van een blauwe plek waren sommige pogingen niet te stuiten. De vier beschikken immers allen over een hard schot gekoppeld aan een mooie traptechniek.

Maarten Stekelenburg ranselt de bal uit zijn doel. Maarten Stekelenburg ranselt de bal uit zijn doel.
De Ajacieden trekken hun sprintjes na de partijvorm. De Ajacieden trekken hun sprintjes na de partijvorm.
Urby Emanuelson draagt een van de doeltjes weer van het veld. Urby Emanuelson draagt een van de doeltjes weer van het veld.
Henk ten Cate in een onderonsje met Wesley Sneijder. Henk ten Cate in een onderonsje met Wesley Sneijder.
Klaas Jan Huntelaar schiet op het doel van John Heitinga en Maarten Stekelenburg. Klaas Jan Huntelaar schiet op het doel van John Heitinga en Maarten Stekelenburg.
Ook Kenneth Perez haalt vol uit. Ook Kenneth Perez haalt vol uit.
Huntelaar en Perez ontwijken een uithaal vanaf de andere kant. Huntelaar en Perez ontwijken een uithaal vanaf de andere kant.
Hoe lang Huntelaar ook op het veld bleef, zijn fans wachtten trouw tot de spits uitgetraind was. Hoe lang Huntelaar ook op het veld bleef, zijn fans wachtten trouw tot de spits uitgetraind was.