Menu
Vijf Ajacieden in Oranje

Vijf Ajacieden in Oranje

Bondscoach Marco van Basten heeft voor de twee beslissende EK-kwalificatieduels tegen Luxemburg en Wit-Rusland vijf Ajacieden opgeroepen. De duels worden op 17 en 21 november gespeeld.

Maarten Stekelenburg, John Heitinga, Urby Emanuelson, Hedwiges Maduro en Klaas Jan Huntelaar maken deel uit van de 24-koppige selectie van het Nederlands elftal dat zich deze maand hoopt te plaatsen voor het Europees kampioenschap 2008 in Oostenrijk/Zwitserland. Dat kan als Nederland op 17 november in de Kuip wint van Luxemburg.

Behalve de Nederlandse internationals zijn ook diverse buitenlandse spelers door hun bondscoaches opgeroepen. Dennis Rommedahl zal op 17 en 21 november met Denemarken spelen tegen Ierland en IJsland. Kennedy Bakircioglu is met Zweden gastheer van Letland en voor dat duel speelt hij met zijn land in Spanje. George Ogararu ontmoet in de poule van Nederland met Roemenië Bulgarije en Albanië. De langste absentie komt echter op naam van Luis Suárez. Na de Klassieker vliegt hij naar zijn land Uruguay. Hij zal tegen Chili en Brazilië spelen in de voorcompetitie voor een plaats op het WK 2010.

Gregory van der Wiel is als enige Ajacied uitgenodigd voor Jong Oranje dat een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Macedonië speelt. Dat duel gaat volgende week vrijdag (16 november) om 20.00 uur van start in het McDOS Goffertstadion in Nijmegen. De door Ajax verhuurde doelman Kenneth Vermeer (Willem II) maakt ook deel uit van de selectie van Foppe de Haan.

De selectie van Oranje bestaat uit de volgende spelers:
Doel: Edwin van der Sar (Manchester United), Maarten Stekelenburg (Ajax), Henk Timmer (Feyenoord). Verdediging: Wilfred Bouma (Aston Villa), Tim de Cler (Feyenoord), Urby Emanuelson (Ajax), John Heitinga (Ajax), Kew Jaliens (AZ), Joris Mathijsen (HSV Hamburg), Mario Melchiot (Wigan Athletic), André Ooijer (Blackburn Rovers). Middenveld: Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Orlando Engelaar (FC Twente), Nigel de Jong (HSV Hamburg), Hedwiges Maduro (Ajax), Clarence Seedorf (AC Milan), Wesley Sneijder (Real Madrid), Rafael van der Vaart (HSV Hamburg), Demy de Zeeuw (AZ). Aanval: Ryan Babel (Liverpool), Klaas-Jan Huntelaar (Ajax), Danny Koevermans (PSV), Dirk Kuyt (Liverpool), Ruud van Nistelrooy (Real Madrid).