Menu
Vijf jaar Daley Blind in Feiten & Weetjes

Vijf jaar Daley Blind in Feiten & Weetjes

Vandaag exact vijf jaar terug maakte Daley Blind tegen FC Volendam (foto) zijn officiële debuut als Ajacied. In de Amsterdam ArenA wacht de zelf opgeleide selectiespeler tegen NAC (mogelijk) zijn 116e optreden in Ajax’ hoofdmacht. Ajax.nl zette enkele feiten en weetjes op een rij over Daley Blind in Ajax 1.

* Daley Blind debuteerde op 7 december 2008 in de uitwedstrijd tegen FC Volendam. De 18-jarige Blind was in de 61e minuut vervanger van Eyong Enoh. Ajax won het competitieduel met 1-2.

* Daley Blind speelde in zijn debuutseizoen 2008-2009 zes wedstrijden in Ajax 1. Een seizoen later bleef de teller op nul staan, mede doordat Blind een half seizoen werd verhuurd aan FC Groningen.

* Sinds het seizoen 2010-2011 heeft Blind een vaste plek in de wedstrijdselectie van Ajax. Na de trainerswissel Martin Jol-Frank de Boer groeide Blind uit tot basiskracht.

* Met Marco van Basten, Martin Jol en Frank de Boer zijn de drie hoofdtrainers genoemd waaronder Blind zijn wedstrijden speelde in Ajax 1. John van ’t Schip was een duel interim-trainer.

* Blind speelde dit seizoen tegen Feyenoord (2-1-winst) zijn honderdste wedstrijd in Ajax 1. Blind werd daarmee de 150ste Ajacied die is toegetreden tot Ajax’ Club van 100.

Daley Blind, die de hele jeugdopleiding van Ajax doorliep, speelde dit seizoen tegen Feyenoord zijn honderdste wedstrijd in Ajax 1. Daley Blind, die de hele jeugdopleiding van Ajax doorliep, speelde dit seizoen tegen Feyenoord zijn honderdste wedstrijd in Ajax 1.

* Het was op 7 december 2008 voor het eerst sinds 11 maart 1951 dat een zoon van een oud-eerste elftalspeler debuteerde in Ajax 1. In 1951 volgde Wim Anderiesen junior zijn vader Wim Anderiesen senior op.

* Daley Blind was afgelopen week Ajax’ aanvoerder in de met 0-4-gewonnen uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Blind trad daarmee in de voetsporen van vader en voormalig Ajax-captain Danny.

* Blind is dit seizoen na Siem de Jong, Niklas Moisander en Christian Poulsen de vierde Ajacied met de aanvoerdersband.

* Blind speelde dit seizoen 19 van de 23 wedstrijden mee. De Ajacied, die speelde als linksback én controlerende middenvelder, had telkens een basisplaats. Zeven keer werd Blind in de slotfase naar de kant gehaald.

* Afgelopen seizoen miste Blind slechts twee wedstrijden. Van de 48 gespeelde duels was hij 46 keer van de partij. Alleen Siem de Jong kwam met 47 duels nóg vaker in actie.

* Daley Blind speelde tot nu toe 115 wedstrijden in Ajax 1. De Ajacied heeft nog veel duels nodig om het aantal Ajax-duels van vader Danny te benaderen. Danny Blind droeg tussen 1986 en 1999 in 493 duels het Ajax-shirt.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Daley Blind was op 7 december 2008 als debutant vervanger van Eyong Enoh. Blind junior maakte zijn debuut onder trainer Marco van Basten... Daley Blind was op 7 december 2008 als debutant vervanger van Eyong Enoh. Blind junior maakte zijn debuut onder trainer Marco van Basten...
...Vijf jaar later staat de teller op 115 duels en droeg Blind tegen ADO Den Haag de aanvoerdersband. Blind junior trad daarmee in de voetsporen van vader Danny Blind. ...Vijf jaar later staat de teller op 115 duels en droeg Blind tegen ADO Den Haag de aanvoerdersband. Blind junior trad daarmee in de voetsporen van vader Danny Blind.