Menu
Vink wil ook met jong A1 voor titel gaan

Vink wil ook met jong A1 voor titel gaan

Landskampioen Ajax A1 legde zaterdag met een 3-0 overwinning op bekerwinnaar sc Heerenveen A1 beslag op de Super Cup. Met de eerste prijs op zak trapte Ajax A1 officieel af voor het nieuwe seizoen. Woensdag staat de eerste competitiewedstrijd op het programma, uit bij Vitesse.

Het elftal dat zaterdag tegen sc Heerenveen speelde, lijkt qua spelersnamen nauwelijks op het elftal dat vorig seizoen door de Eredivisie en Europa flitste. Bijna iedereen is doorgestroomd naar Jong Ajax, en buitenspeler Vaclav Cerny heeft zelfs al twee wedstrijden bij het eerste elftal mogen meespelen. Komend seizoen zal moeten uitwijzen wie er van de huidige A1 die potentie heeft.

Volgens Vink hoort ook dit jonge elftal weer voor de titel te gaan: ,,We hebben echt een jong elftal dit jaar. Dat betekent dat de jongens ook wat tijd gegund moet worden, maar we trainen hard en we gaan zien wat ze kunnen. Ajax is het aan z'n stand verplicht, of je nu een jong elftal hebt of niet, om voor de bovenste plaatsen te spelen."

Omdat het eerste elftal vorig seizoen geen kampioen werd, is Ajax A1 niet automatisch geplaatst voor de UEFA Youth League. Toch valt er voor de jeugd-titelhouder wél een plaatsje te verdienen in de 'mini-Champions League'. Via kwalificatiewedstrijden zal Ajax A1 wederom een gooi kunnen doen naar Europees succes. Een belangrijke zaak voor Ajax, volgens Vink.

,,Ik vind het heel belangrijk dat we die Youth League gaan halen. Dat is een extra dimensie voor de spelers, een leerzame ontwikkeling om in te spelen. Dat worden cruciale wedstrijden en daar willen we graag bij horen."

Wat dat betreft was de 3-0 op Heerenveen een welkome zege na de ruime oefennederlaag tegen de leeftijdsgenoten van Vitesse. Vink: ,,Vorige week kregen we het deksel op onze neus van een elftal wat zeer goed georganiseerd speelde. Toch kwamen hun goals voort uit fouten van ons. Natuurlijk is counteren ook een mooi voetbalspel, en ze speelden het prima uit, maar die fouten van ons moeten er echt uit. Ook de paar kansen van Heerenveen kwamen eigenlijk voort uit foutjes van ons."

Ajax trapt de competitie woensdag af met een uitwedstrijd tegen Vitesse. Zaterdag 12 september is de eerste thuiswedstrijd. Dan ontvangt Ajax op Sportpark de Toekomst PSV.

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees