Menu
Vitesse - Ajax op neutraal terrein

Vitesse - Ajax op neutraal terrein

De bekerwedstrijd Vitesse - Ajax wordt donderdag 31 januari op neutraal terrein afgewerkt. Dat heeft de KNVB dinsdag laten weten. De voetbalbond honoreerde daarmee een verzoek van Vitesse dat volgens de loting eigenlijk als gastheer van Ajax mocht optreden. De voorzieningenrechter in Arnhem oordeelde afgelopen vrijdag echter dat Vitesse niet op 31 januari in het eigen stadion in Arnhem tegen Ajax mag spelen.

De rechter stelde tijdens een kort geding organisatie Q Dance in het gelijk. Het bedrijf organiseert op zaterdag 2 februari het dancefeest Hard Bass in het onderkomen van Vitesse. Q Dance heeft een aantal dagen nodig om Gelredome in een grote discotheek te laten veranderen.

De KNVB geeft Vitesse tot uiterlijk 21 januari de tijd een geschikte locatie voor de bekerwedstrijd te vinden. De bond benadrukt dat het voorstel van de club uit Arnhem om de wedstrijd in de Amsterdam ArenA te spelen geen optie is. Dat zou in strijd met de reglementen van de KNVB zijn. Vitesse wordt uitgesloten voor het bekertoernooi als het voor 21 januari niet met beschikbare accommodatie komt.

De KNVB wil de bekerwedstrijd niet verplaatsen naar dinsdag 29 januari, als AZ en FC Den Bosch elkaar in de eerste kwartfinale treffen. Vitesse - Ajax staat zondag 27 januari namelijk ook al voor de competitie op het programma. De bekerwedstrijden PSV - Feyenoord en PEC Zwolle - Heracles blijven ook voor woensdag 30 januari op het programma staan. Het Gelredome is namelijk ook op die dag niet beschikbaar.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst