Menu
'Vitesse staat niet voor niets derde'

'Vitesse staat niet voor niets derde'

Ajax neemt het zaterdagavond in de Amsterdam ArenA op tegen Vitesse. Inzet is de derde plaats, die momenteel door de club uit Arnhem wordt bezet. Voor Frank de Boer telt daarom alleen een overwinning. ,,We staan zeven punten achter op de koploper. Het is daarom van belang dat we verder geen punten meer morsen.”

De opvallendste naam in de wedstrijdselectie is zonder twijfel Lucas Andersen. De 18-jarige aanvaller hoort voor het eerst bij de wedstrijdgroep. De selectie Andersen zorgt ervoor dat Miralem Sulejmani niet tot de selectie behoort. De Boer: ,,Je moet keuzes maken. We kennen allemaal de situatie van Sulejmani met zijn aflopende contract. Dan kan het zijn dat je er de ene week wel bij zit, en de andere week niet. Daarnaast is Lucas er klaar voor om een keer bij de selectie te zitten. En dan moet er dus iemand afvallen.”

Over Andersen zei De Boer verder: ,,Hij is een heel talentvolle speler. Anders hadden we hem ook niet als jeugdspeler uit het buitenland gehaald. Hij is creatief en heeft bovendien een heel mooie en elegante stijl van spelen.” Ook Stefano Denswil zit voor de tweede keer op rij bij de wedstrijdselectie. Hij neemt de plek van de geschorste Niklas Moisander in. Of hij ook daadwerkelijk zal spelen net als afgelopen woensdag tegen ONS Sneek wilde De Boer nog niet zeggen. ,,Dat zien jullie morgen wel”, was zijn antwoord op de vraag of Daley Blind of Denswil naast Toby Alderweireld in het hart van de defensie komt te staan.

De Boer over Andersen (rechts): ,,Hij is creatief en heeft een heel mooie en elegante stijl van spelen." De Boer over Andersen (rechts): ,,Hij is creatief en heeft een heel mooie en elegante stijl van spelen."

De Ajax-coach kijkt uit naar het weerzien met Theo Janssen. ,,Hij heeft hier een mooi jaar gehad en is met Ajax kampioen geworden.” Over de kracht van Janssen zei De Boer: ,,We kennen zijn sterke punten. Die moeten we proberen in te dammen. Hopelijk zijn wij dan de lachende partij na afloop van de wedstrijd.”

Vitesse is dit seizoen bezig aan een uitstekende reeks. De club uit Arnhem is buiten de Gelredome zelfs nog zonder puntenverlies met vijftien punten uit de afgelopen vijf uitduels. Daarnaast hebben ze met spits Wilfried Bony een spits die na tien wedstrijden al op tien treffers staat. ,,Vitesse staat niet voor niets boven ons."

Een overwinning op Vitesse is noodzakelijk om aansluiting met de bovenste ploegen te houden. ,,De achterstand op de koploper is inmiddels opgelopen tot zeven punten. We mogen daarom geen punten meer morsen, en thuis al helemaal niet. Gelukkig zijn we eraan gewend om in korte tijd veel belangrijke wedstrijden te spelen. En ondanks dat de resultaten niet altijd goed zijn, heb ik de afgelopen weken wel een stijgende lijn gezien. Die lijn moeten we tegen Vitesse verder doortrekken.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst
.