Menu

Vizier al duidelijk gericht op Klassieker

Ronald Koeman zei het na de enigszins vlakke wedstrijd tegen FC Groningen al: voor het duel tegen Feyenoord hoef je niemand te motiveren. Dat bleek woensdag op de training, waarin de Ajacieden zeer scherp aan het werk waren.

Niet alleen de spelers maar ook de trainers stonden op scherp. De Ajacieden kregen een pittige training voorgeschoteld. René Wormhoudt joeg de groep over een parcours waarop er veel gedraaid en gekeerd moest worden.

Na een rondo om even op adem te komen, speelden de veldspelers - de keepers werden op het andere veld door Wil Coort onder handen genomen - een grote partij op vier kleine ijzeren goaltjes. Tom Soetaers en Tom de Mul, die wel op het veld waren, moesten dit onderdeel aan zich voorbij laten gaan. Zdenek Grygera, Hatem Trabelsi, Jari Litmanen, Wesley Sonck en John O'Brien ontbraken helemaal op het trainingsveld woensdag.

Ruud Krol schreeuwde zijn keel schor tijdens de onderlinge wedstrijd, maar de spelers waren van zichzelf ook al zeer gretig. Met felle slidings en stevige lijf-aan-lijf-gevechten bestreden geel (met hesjes) en rood (zonder) elkaar. Aan alles was af te lezen dat Ajax uitkijkt naar de confrontatie met aartsrivaal Feyenoord aanstaande zondag.

De spelers mochten de bal per keer slechts twee keer raken, en de combinaties waren af en toe vloeiend. Maar dan hamerden de trainers er bij de verdedigende partij op dat die meer druk moest geven. Team rood won uiteindelijk de partij.

Het zat er echter nog niet op. Wormhoudt had een kleurrijk parcours uitgezet, vol met hoedjes, pylonen en vlaggetjes. En nog een keer moesten de Ajacieden tot op de bodem gaan. Ze moeten de felle sprintjes en het korte draaiwerk in hun bovenbenen gevoeld hebben.

Ronald Koeman beloofde bij de laatste sprintserie dat de winnaar niet nog eens hoefde te lopen, en daaruit putten sommigen de kracht om nog een keer alles te geven; precies het effect dat de oefenmeester voor ogen had. Het bleek voor iedereen de laatste serie te zijn. Met door vermoeidheid getekende gezichten liepen de Amsterdammers na ruim anderhalf uur van het veld af.