Menu
Vizier gelijk op Feyenoord

Vizier gelijk op Feyenoord

Daags na de geweldige 3-1-zege op Manchester City in de Champions League werkt Ajax alweer vooruit richting het volgende topaffiche. Zondag wordt de Klassieker gespeeld in Rotterdam. Het team van Frank de Boer heeft zijn vizier vanaf nu volledig gericht op het duel met Feyenoord.

De basisspelers van de wedstrijd tegen Manchester City liepen donderdag uit met conditie- en hersteltrainer Björn Rekelhof. De wisselspelers en de spelers die niet in actie kwamen tegen Manchester City werkten een intensieve training af onder leiding van assistent-trainer Hennie Spijkerman.

Enkele basisspelers verlieten na de korte sessie het trainingsveld om binnen in het krachthonk uit te fietsen. De vijf overige spelers (Siem de Jong, Toby Alderweireld, Daley Blind, Niklas Moisander en Lasse Schöne) en Frank de Boer vertoefden prima in de buitenlucht en speelden een partij voetvolley op de performance track. De Ajacieden waren niet de enigen op het kleurrijke veld. Doordat donderdag voor het eerst een Ajax-clinic speciaal voor meisjes werd georganiseerd, waren de spelers omringd door tientallen meisjes. ,,Kijk, dat is Siem de Jong!’’, klonk het dan ook enthousiast langs de kant. ,,Frank de Boer!’’, ,,Zwaai eens even!’’, giechelden enkele meisjes al kijkend naar het groepje. Op het moment dat ook hun training van start ging, schakelden ze gelijk om en focusten ze zich als echte profs op hun oefensessie.

Ondertussen vermaakten de toeschouwers zich met de vermakelijke partij voetvolley. De jonkies wonnen uiteindelijk van hun oudere teamgenoten.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De Ajacieden liepen uit met conditie- en hersteltrainer Björn Rekelhof. De Ajacieden liepen uit met conditie- en hersteltrainer Björn Rekelhof.
De wisselspelers kregen een intensieve training voorgeschoteld. De wisselspelers kregen een intensieve training voorgeschoteld.
Na de uitloopsessie trainde een enkeling verder in het krachthonk. Na de uitloopsessie trainde een enkeling verder in het krachthonk.
Vijf andere spelers speelden een interessante partij voetvolley. Vijf andere spelers speelden een interessante partij voetvolley.
Het team van Siem de Jong was aardig op dreef. Het team van Siem de Jong was aardig op dreef.
Frank de Boer kopt de bal over het net. Frank de Boer kopt de bal over het net.
De 'jonkies' wonnen uiteindelijk de partij. De 'jonkies' wonnen uiteindelijk de partij.