Menu

Vizier gericht op doel

Het doel van de training van donderdagochtend was het doel zelf. Ruim een uur lang trainden de Ajacieden in verschillende vormen op het afronden op doel.

Jelle van Damme, Wesley Sonck en Rafael van der Vaart trainden apart. De aanvoerder liet weten dat hij vrijwel pijnvrij is, wat betekent dat hij zondag waarschijnlijk inzetbaar zal zijn. Zdenek Grygera, die al weken apart trainde, kon vandaag wel alle oefeningen met de groep mee doen, net als Zlatan Ibrahimovic.

,,Het is geen conditietraining'', riep Ruud Krol af en toe tegen de Ajacieden. Tempo was niet vereist, wel concentratie. Er werden geen partijtjes gespeeld, alles stond in het teken van het afronden op doel. Slechts een oefenvorm kende een verkapt positiespel, maar aangezien er geen verdediger tegenover stond, ging ook deze oefening om het kaatsen en het afronden.

De beslissende pass waaruit een speler scoort werd als even belangrijk ervaren door de trainers. Uit een verkeerde pass kan namelijk moeilijk worden afgerond, dus als iemand slecht passte of kaatste werd dat ten overstaande van alle aanwezigen duidelijk gemaakt.

Tot slot van de training moest iedereen een penalty nemen. Degenen die faalden kregen straf: een lange sprint. Johnny Heitinga en Victor Sikora waren al vertrokken zodat zij voor nummer drie, Wesley Sneijder, met een trainingsjasje een soort finishlijn maakten. Onder gelach van de overige Ajacieden, die wel met succes hun penalty hadden genomen, ondergingen de drie gelaten hun straf.

Voordat iedereen de kleedkamer opzocht, had Ronald Koeman nog een duidelijke boodschap: voor alle fans die vanwege hun vakantie de training van buiten de hekken volgden, moest ruim de tijd worden uitgetrokken. En zo hoort dat bij een echte kampioen.