Menu

Vizier gericht op Tournament

Ajax bereidde zich vanaf vandaag officieel voor op het Amsterdam Tournament. De ochtendtraining van het eerste elftal werd namelijk verplaatst van het trainingsveld naar het stadion, waar de Ajacieden konden wennen aan de gloednieuwe grasmat.

De grasmat werd voor deze gelegenheid meteen intensief gebruikt, want de technische staf had een zware training voor de spelers uitgestippeld. Dat betekende veel loopwerk in de Arena, waar de temperatuur al gauw tegen de 30 graden aankwam.

Morgenavond zal de temperatuur een stuk aangenamer zijn. Dan wacht Ajax de eerste wedstrijd van het Amsterdam Torunament tegen Panathinaikos. De technische staf en de spelers nemen het toernooi bijzonder serieus. De selectie is dit jaar bijna helemaal in tact gebleven en dat betekent dat de sportieve lat voor het komende seizoen hoger wordt gelegd. Dat beseft ook Wesley Sneijder zich: "Toen ik op mijn strandbedje lag te denken aan het komende seizoen, had ik niet durven dromen dat we bij elkaar zouden blijven. Ik ben er erg blij mee. Dat betekent wel dat we het komende jaar nog beter zullen moeten presteren. Vooral in de Champions League. Dat beseffen we ons ook maar al te goed."

De jonge middenvelder kijkt uit naar de start van het Amsterdam Tournament. "Er doen mooie ploegen mee. Door het enorme succes van Griekenland op het EK is Panathinaikos ook meteen een echte tegenstander geworden. Verder voel je in de groep, dat de komende wedstrijden beslissend zullen zijn voor de basiself van dit team. Elke speler zal zich daarom willen laten zien en doen gelden. Dat geldt zeker ook voor mij."

Ajax speelt morgenavond om 21:15 tegen Panathinaikos. Om 19:00 uur spelen Arsenal en River Plate. Voor deze dag zijn nog voldoende kaarten beschikbaar.