Menu
Vizier gericht op Tournament

Vizier gericht op Tournament

Ajax trainde donderdag voor de laatste keer voordat het LG Amsterdam Tournament begint. Vrijdag ontmoeten de Amsterdammers Italiaanse topploeg Internazionale en trainer Henk ten Cate zorgde dat zijn team goed beslagen ten ijs komt op het topevenement.

De hoofdmoot van de donderdagse oefensessie vormde een grote partij. Aan alles was te zien dat het de Amsterdamse formatie menens is. Henk ten Cate legde het spel een aantal keren stil om de tactiek door te spreken en de spelers zelf schuwden de duels bepaald niet.

Ryan Babel moest zelfs eerder van het veld nadat hij in een duel ten val was gekomen. De spits bleef even op het gras liggen, krabbelde wel weer op maar moest uit voorzorg toch eerder naar de kleedkamer. Ook andere spelers kwamen tijdens de partij onzacht met het gras in aanraking, na harde maar wel faire duels.

Emmanuel Boakye werkte op het andere veld apart met fysiotherapeut Frank van Deursen. De verdediger kampte met licht knieklachten. Doelman Dennis Gentenaar was weer op het trainingsveld te bewonderen. Hij trainde nog wel apart van de groep.

Nadat Ten Cate de groepstraining had beƫindigd bleef er nog een groep spelers achter die keeper Maarten Stekelenburg onder vuur wilden nemen. Hopelijk gaan vrijdag tegen Inter - het duel begint om 21.15 uur - de ballen er net zo mooi in als aan het einde van de trainingssessie.