Menu
Vizier nu op Alkmaar

Vizier nu op Alkmaar

Na een trainingsvrij weekeinde is de selectie van Ajax maandag begonnen aan de voorbereiding op het uitduel met AZ. Zondag staat de landskampioen om 14:30 uur tegenover de Alkmaarders. Na de gewonnen strijd om de Johan Cruijff Schaal is dit al de tweede ontmoeting dit seizoen met AZ.

Hoewel Ajax de eerste prijs (Johan Cruijf Schaal) en de eerste drie punten (vrijdag tegen Roda JC) al binnen heeft, wordt er op sommige dagen nog altijd net zo hard getraind als in de voorbereiding. Maandag stonden er twee trainingen op het programma. ’s Ochtends zochten de Ajacieden het krachthonk op en kwamen ze vervolgens in kleine groepjes naar buiten om hun sprintkracht te verbeteren. De spelers werden in duo’s opgedeeld en aan elkaar verbonden door middel van een elastische band. De ene speler sprintte, de andere zorgde voor tegenkracht: behoorlijk inspannend in de tropische temperaturen. De focus lag op kracht, maar ook werd er gekeken naar de looptechniek van de Ajacieden.

’s Middags kwam de bal er weer aan te pas en werden er ook partijvormen gespeeld op grote goals. Frank de Boer stoomt de selectie deze week klaar voor het duel met AZ, aanstaande zondag. De eerste confrontatie met de Alkmaarders werd dit seizoen gewonnen, maar Ajax moest 27 juli in de Amsterdam ArenA wel een 2-0-achterstand zien goed te maken om uiteindelijk de Cruijff Schaal omhoog te mogen houden. Ongetwijfeld wil de oefenmeester dat zo’n inhaalrace zondag niet nodig is. De kop van de voorbereiding op AZ is eraf: nog vier trainingen, dan moet Ajax klaar zijn voor de tweede competitiewedstrijd van dit seizoen.

Tekst: Ajax.nl
Foto's Ajax.nl

Sprinttraining in de ochtend met behulp van een elastiek. Sprinttraining in de ochtend met behulp van een elastiek.
Bojan na een kort, maar heftig sprintje. Bojan na een kort, maar heftig sprintje.
's Middags was er ruimte voor partijvoetbal. Toby Alderweireld zoekt de aanval. 's Middags was er ruimte voor partijvoetbal. Toby Alderweireld zoekt de aanval.
Kolbeinn Sigthórsson was tijdens de afsluitende partij trefzeker. Kolbeinn Sigthórsson was tijdens de afsluitende partij trefzeker.
Een zware dag, maar toch werd er genoeg gelachen deze maandag. Een zware dag, maar toch werd er genoeg gelachen deze maandag.