Menu

'Voetbal moet de basis zijn'

Ronald Koeman verwacht dat Club Brugge voor een punt naar Amsterdam komt. Dat ze dan wellicht ook hun vaste 4-3-3 systeem zullen loslaten, ziet de Ajax-trainer ook gebeuren. ,,Net zoals Ajax dat wel eens doet. Bij ons moet voetbal de basis zijn."

Koeman had de ochtend voor vertrek naar Noordwijk een grote groep tot zijn beschikking. ,,Dat was wel zo prettig", vond de trainer. ,,Vorig jaar kwam het nog wel eens voor dat we veel blessures hadden. We hebben negentien spelers in de selectie. Ik heb Mitea erbij gehaald. Het is een jonge speler met snelheid, verrassende acties en een mooie toekomst. De UEFA Champions League is voor hem interessant."

Club Brugge is voor Ajax geen onbekende meer. ,,Wij hebben ons huiswerk gedaan", stelde Koeman vast. ,,Net zoals zij dat gedaan zullen hebben. We hebben Club Brugge vier keer gezien, weten dat ze 4-3-3 spelen, al zal dat morgen misschien anders zijn heb ik begrepen. Hoewel Club Brugge geen echt verdedigende ploeg is, zijn ze stug. Het zal zeker geen makkelijke wedstrijd worden, want als je Borussia Dortmund uitschakelt ben je een goede ploeg. Ze zijn fysiek sterk, spelen vanuit een goede organisatie. Wij hebben in het verleden problemen gehad met dit soort fysieke ploegen, die vanuit een gesloten verdediging spelen. We moeten niet de duels aangaan, die zullen we niet winnen. Bij ons moet voetbal weer de basis zijn, zoals dat het was tegen RKC, AC Milan en Willem II. Dan zal Club Brugge moeite met ons hebben."

Maar Club Brugge is geen Willem II, realiseert de trainer zich ook. ,,We zullen een hoog niveau moeten halen om te winnen. Wij moeten aantonen dat we zijn gegroeid en gaan er vanuit dat we thuis winnen. Mocht dat niet gebeuren dan is dat een tegenvaller. Wij zijn nu voor meer mensen morgen de favoriet en zullen moeten bewijzen dat dat terecht is."

Selectie Ajax; Lobont, Boschker, Trabelsi, Pasanen, Escudé, Yakubu, Van Damme, De Jong, Maxwell, Galásek, Sneijder, Van der Vaart, Wamberto, Pienaar, Sikora, Soetaers, Sonck, Ibrahimovic, Mitea.