Menu
Voetbalkunsten en sportvermaak

Voetbalkunsten en sportvermaak

De vaste bezoekers van de trainingen van Ajax zijn er al mee vertrouwd. De oefensessies van de Ajacieden bieden vaak een gevarieerd aanbod aan voetbalkunsten en sportvermaak. De ‘vroege’ dinsdagtraining was daar geen uitzondering op.

Trainer Henk ten Cate bekijkt het reilen en zeilen van zijn manschappen. De Ajacieden warmen de spieren op met een rondo. Elkaar de loef afsteken met lepe balletjes behoort tot de vaste ingrediënten van de oefening. Vurige tackles op de bal, technische balletjes achter het standbeen langs; alles is geoorloofd om de bal te veroveren, dan wel te behouden. De rondo staat hoe dan ook garant voor spelplezier. De lach is in deze oefenvorm nooit ver weg.


Michael Krohn-Dehli houdt zich afzijdig van het groepsgebeuren. De Deen speelde op maandag met Jong Ajax en gebruikt de oefensessie als uitlooptraining. Ook Zdenek Grygera, Thomas Vermaelen, Nicolae Mitea, Mauro Rosales en Gabri trainen geheel of gedeeltelijk apart van de fitte groep. Zij kampen allen met (de naweeën van) blessures.


Assistent-trainer Hennie Spijkerman leidt de veldtraining. De Ajacieden luisteren. De ervaren Spijkerman kent de kneepjes van het trainersvak. Oefenmateriaal genoeg. Vandaag wordt er onder meer getraind op balsnelheid (in de passing), aanname (balbehandeling) en positiespel. Alles om het toch al rijkelijk aanwezige voetbaltalent nog verder te polijsten.


Keeperstraining. Reservedoelman Kenneth Vermeer is aan de beurt om zijn trainer Fred Grim te voorzien van ballen. Via tussenstation Dennis Gentenaar belandden de ballen uiteindelijk op het doel van Maarten Stekelenburg. Een oefening in drie fasen, kortom. Uiteindelijk worden alle keepers even zo vaak door Grim onder vuur genomen. Ook het keeperstalent moet dagelijks worden onderhouden. Als voormalig doelman van Ajax 1 weet Grim dat als geen ander.

Vanmiddag trainen de Ajacieden opnieuw. Vanaf 15.00 uur zijn de Amsterdammers opnieuw te bewonderen op het trainingsveld.