Menu
Voetballers houden van een spelletje

Voetballers houden van een spelletje

Slechts negen spelers en twee keepers vielen er donderdagochtend op het trainingsveld van Ajax te tellen. Interlandverplichtingen en de oefenwedstrijd van Jong Ajax tegen Almere City FC verklaarde het grote aantal afwezige spelers. Dankzij een aantal alternatieve spelvormen werd de training ook met een klein aantal spelers leuk en gevarieerd.

Dat voetballers spelletjesmensen zijn, blijkt altijd wanneer er alternatieve oefeningen tijdens de training aan bod komen. Het spelelement bij de afwijkende opdrachten zorgt voor fanatisme en plezier. Niet in de laatste plaats bij trainer Frank de Boer. De spelvormen van conditietrainer René Wormhoudt leverden daardoor mooie plaatjes op de zonnige lentedag.

De spelvormen gingen aan de keepers voorbij. Jeroen Verhoeven en Ronald Graafland draaiden met keeperstrainer Carlo l’Ami een eigen programma af. Bij de afwerkoefeningen en het afsluitende partijspel waren de doelmannen wel weer van de partij. Team geel (met onder meer Dario Cvitanich) ging uiteindelijk als winnaar van het veld. Geheel in lijn van de ochtend moest het verliezende team de winnaars naar de kleedkamer dragen. Letterlijk. De verliezers vatten het sportief op en tilden hun ploeggenoten tot de rand van het veld. Het laatste stukje, over de tegels, wilden ze zelf wel weer lopen.

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Tom Overtoom moet Demy de Zeeuw te pakken zien te krijgen. Tom Overtoom moet Demy de Zeeuw te pakken zien te krijgen.
Klaar voor de start... Klaar voor de start...
Frank de Boer en Demy de Zeeuw proberen elkaar omver te krijgen. Frank de Boer en Demy de Zeeuw proberen elkaar omver te krijgen.
Mitchell Donald probeert Frank de Boer te snel af te zijn... Mitchell Donald probeert Frank de Boer te snel af te zijn...
... Maar uiteindelijk moet hij zich toch gewonnen geven. ... Maar uiteindelijk moet hij zich toch gewonnen geven.