Menu

Voetballes voor Planet Internet

De medewerkers van Planet Internet hoefden donderdagmiddag niet allemaal op kantoor te zijn. Een grote groep toog naar de Amsterdam ArenA, waar zij voetbaltraining kregen van Danny Blind en René Wormhoudt. Rafael van der Vaart was ook een van de leerlingen.

Na een paar balvaardigheidoefeningen werd de grote groep verdeeld in twee kleinere groepen: jongens die vonden dat ze al een aardig balletje konden trappen, en meisjes aangevuld met jongens die vonden dat hun voetbalniveau gelijkwaardig was met dat van de dames in het gezelschap.

De dames mochten eerste een partijtje doen. Rafael van der Vaart schaarde zich bij een van de damespartijen en liet het werk voornamelijk over aan de dames op het veld, al zette hij een van zijn teamgenotes wel een keer mooi vrij voor het doel.

Ondertussen kregen de heren aan de andere kant van het veld van Danny Blind lastige balvaardigheidsoefeningen voorgeschoteld. In een kringetje, met elkaars handen vast, moesten zij de bal zo vaak mogelijk rond koppen. Vervolgens moesten zij van afstand en van de zijkant de bal in het doel zien te krullen.

Aan de andere kant mochten de vrouwelijke deelnemers van de clinic een penalty nemen op Van der Vaart. Degenen die niet scoorden, de aanvoerder wist zijn doel redelijk schoon te houden, moesten net als de Ajacieden tijdens een training, een sprintje trekken naar de middellijn, vijf push-ups doen, en weer terug sprinten.

Zo halverwege ruilden de groepen van trainer, zodat de heren een partijtje mochten spelen en de dames konden laten zien hoe balvaardig zij waren.

Van der Vaart had er genoeg van in het doel te staan. Ook al had hij er een training op zitten, het bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus koos hij een team en deed mee. Alles heel rustig, want er is tenslotte nog en competitiewedstrijd in het vooruitzicht en over een paar weken natuurlijk een EK. Van der Vaart beperkte zich dan ook tot het geven van voorzetten en het nemen van corners.

Tegen het einde van de middag hadden de medewerkers van Planet Internet een hoop voetbalwijsheid opgedaan van de professionals. De tijd was aangebroken voor de foto's met de helden...