Menu
Voetbalplaatjes ruilen in de ArenA

Voetbalplaatjes ruilen in de ArenA

De Amsterdam ArenA stroomde woensdag vol met verzamelaars van voetbalplaatjes. De ruilbeurs, die gehouden werd op de omloop van de eerste ring van het stadion, was een groot succes.

Voetbalplaatjes zijn in. Dat is woensdag duidelijk te merken in de ArenA. Een paar duizend mensen zijn afgereisd naar Amsterdam Zuid-Oost om hun ‘dubbelen’ te ruilen tegen plaatjes die ze nog niet in bezit hebben. Rond de tafeltjes die op de omloop zijn neergezet heerst een prettige chaos. De ruilhandel werkt goed. Lege plekken in de plakboeken worden razendsnel gevuld. Blije gezichten bij de verzamelaars en ook bij de mensen van de Plus supermarkt, de initiatiefnemers van de beurs.

Van Thomas Vermaelen werden heel wat kiekjes genomen. Van Thomas Vermaelen werden heel wat kiekjes genomen.

Hoe populair voetbalplaatjes ook zijn, echte voetballers zijn natuurlijk nog altijd het interessantst. Dat merken George Ogararu en Thomas Vermaelen wel. Het Ajax-duo is op de ruilbeurs aanwezig om handtekeningen uit te delen. Al heel snel staan kleine Ajax-fans op elkaar gepakt om een krabbel te bemachtigen van hun helden.

Als de handtekeningen van de Belg en de Roemeen binnen zijn, gaat men weer over tot de orde van de dag: ruilen. En dat van ruilen huilen komt, is woensdag niet te merken.

De omloop zag zwart van de verzamelaars. De omloop zag zwart van de verzamelaars.
De handtekening van George Ogararu was in trek. De handtekening van George Ogararu was in trek.