Menu
Vol Beloften: Cees Keizer

Vol Beloften: Cees Keizer

Jong Ajax is de kweekvijver voor het eerste elftal van morgen. In de rubriek Vol Beloften krijgen de talenten van Ajax de kans zich te presenteren aan de supporters. Deze keer Jong Ajacied Cees Keizer, linkermiddenvelder.

Naam: Cees Cornelis Johannes Keizer.

Geboren: 8 januari 1986 te: Volendam.

Broers/zussen: Ik heb twee jongere broers. Ron is 17 jaar, Johan is geloof ik 11. Of is hij al 12?

Positie: Linkshalf. Links- of rechtsbenig: Ik ben een echt linkspootje. Ik kan wel iets met rechts, maar echt tweebenig ben ik niet.

Lengte: 1.82 meter. Gewicht: 75 kilogram.

Bij Ajax sinds: 2001. Ik ben bij Ajax begonnen als eerstejaars B-junior. Contract vanaf: In 2005 tekende ik mijn eerste contract. De verbintenis loopt tot het einde van dit seizoen.

Vorige club(s): FC Volendam. Bij die club ben ik op mijn zevende begonnen.

Opleiding: Ik heb mijn VWO-studie afgerond. Daarna ben ik direct begonnen aan de studie fiscale economie. Ik zit inmiddels in mijn derde jaar. Omdat ik vaak bij Ajax moet zijn, heb ik een vertraging van een half jaar opgelopen. De schade valt nog mee.

Relatie: Ja, ik heb een vriendin. Ik ben nu vijf jaar samen met Elly.

Geen voetballer, dan…: Dan ben ik fiscaal econoom. Op dit moment ben ik de hele dag met sport bezig. Het is best lekker om iets compleet anders te doen naast het voetbal. Daarom heb ik ook gekozen voor deze studie.

Passie buiten het voetbal: Soms ga ik uit en een andere keer zit ik achter de computer. Ik werp ook wel eens een dobbertje uit. Dat kan niet anders als je in een echt vissersdorp woont. Vissen zit Volendammers in hun bloed.

Geloof/Bijgeloof: Ik ben wel katholiek opgevoed, maar dat houd ik niet echt bij. Bijgelovig ben ik ook al niet. Wat dat betreft ben ik vrij nuchter.

Vakantie: Mijn favoriete vakantieland is Spanje. Het liefst vier ik vakantie in Mallorca.

Muziek: Een favoriet genre heb ik niet. Het hangt er maar net van af in welke stemming ik ben. In de auto luister ik naar rustige muziek. Als ik uitga, mag het wel iets drukker.

Favoriete tv-programma: De Wereld Draait Door. Dat programma is lekker divers met al die filmpjes tussendoor en de presentator doet het ook leuk.

Beste film: Gladiator heb ik meerdere keren gezien. Het blijft een ultieme film.

Mooiste boek: Vooral voor mijn studie lees ik heel veel boeken. Vrijetijdsboeken bewaar ik voor de vakantie.

Krant/tijdschrift/website: Op de club surf ik regelmatig naar www.ajax.nl, maar ook naar andere sites met voetbalnieuws. Zelf ben ik geabonneerd op Voetbal International. Thuis lezen we De Telegraaf.

Favoriete eten: Misschien heel gek hoor, maar geef mij maar gewoon rode kool met aardappelen en vis. Heerlijk.

Een dag ruilen met…: Pfoe…. Ik heb eigenlijk geen idee met wie ik zou willen ruilen.

Mooiste goal: Alweer lang geleden speelde ik een selectiewedstrijd voor een Nederlands elftal voor spelers tot 14 jaar. In die wedstrijd scoorde ik een fraaie treffer. Van buiten de zestien draaide ik de bal zo het doel in. Ik heb in die wedstrijd toen ook een plek in de selectie afgedwongen. Die goal is me altijd bijgebleven.

Grootste voetbalkwaliteit: Mijn inzicht en mentaliteit.

Nog werken aan: Mijn rechterbeen kan beter. Ik mag in het veld ook wel wat brutaler worden.

Favoriete club buiten Ajax: FC Volendam en FC Barcelona. Iedere voetballiefhebber vindt het leuk om naar Barcelona te kijken.

Mooiste wedstrijd: De mooiste wedstrijd die ik heb gezien, was de Champions Leaguefinale tussen Bayern München en Manchester United. Dat was de finale waarin de Engelsen in blessuretijd tweemaal scoorden. Wat mijn eigen wedstrijd betreft, heb ik niet echt een favoriet duel. Ik heb zoveel mooie wedstrijden gespeeld.

Favoriete voetballer: Zinedine Zidane. Dat hij zich het afgelopen WK minder goed heeft gedragen, doet niets af aan zijn kwaliteiten als voetballer.

Mooiste moment uit Ajax-historie: De gewonnen Champions Leaguefinale uit 1995. Ook de beslissende penalty van Danny Blind, in de Wereld Bekerfinale tegen Gremio in Tokio, staat hoog op mijn lijstje favoriete momenten.

Idool buiten voetbal: Die heb ik niet.

Hoogtepunt in carrière: Het bereiken van Jong Ajax is een hoogtepunt. Hopelijk komt het tot een carrière als betaald voetballer. Natuurlijk hoop ik dat Ajax mijn contract verlengt. Als dat niet gebeurt, hoop ik op een plek in de selectie van een andere betaald voetbalclub.

Dieptepunt: In maart 2004 heb ik mijn kruisband in mijn rechterknie gescheurd. De hele nasleep van die blessure is een dieptepunt.

Lastige club als tegenstander? Persoonlijk heb ik het altijd lastig tegen Vitesse. Dit seizoen hebben we het als ploeg moeilijk gehad met Jong AZ.

Toekomstverwachting: Snel weer helemaal fit worden en voetballen!