Menu
Vol Beloften: Cees Keizer

Vol Beloften: Cees Keizer

Jong Ajax is de kweekvijver voor het eerste elftal van morgen. De Beloften van Ajax werken hun thuiswedstrijden af op jeugdcomplex de Toekomst. In Vol Beloften krijgen de talenten van Ajax de kans zich te presenteren aan de supporters, en kijken zij vooruit naar hun eerstvolgende wedstrijd. Vandaag is het de beurt aan Cees Keizer.

Naam: Cees Keizer.
Geboren: 08-01-1986 te: Volendam.

Broers/zussen: Twee jongere broers.

Positie: Linkermiddenvelder. Links- of rechtsbenig: Links.

Lengte: 1.82 m. Gewicht: 74 kg.

Bij Ajax sinds: Ik ben bij Wim Kwakman in de B1 gekomen. Contract vanaf: 1 juli 2005, voor twee jaar.

Vorige club(s): Toen ik zeven was, ben ik bij FC Volendam begonnen. Ik speelde in de jeugd met Volendam een goede wedstrijd tegen Ajax. Daarna werd ik gebeld door Wim Kwakman, de trainer, die wilde me graag in zijn team hebben. Ik werd al langer gevolgd door Ajax denk ik, want zoiets gebeurt niet naar aanleiding van één goede wedstrijd. Ik kon ook naar een andere club, maar bij Ajax was alles goed geregeld, daar kon ik ook doorstuderen en dat vond ik belangrijk. Bovendien is Ajax natuurlijk een fantastische club.

Opleiding: Ik studeer Fiscale Economie aan de Universiteit van Amsterdam. Dat is af en toe wel zwaar en lastig te combineren, maar het gaat wel.

Relatie: Ja, ik heb al lang een vriendin.

Hobby's: Als ik niet voetbal of studeer, ga ik wel eens naar de film of zit ik achter mijn computer. Af en toe ga ik uit.

Muziek:Van alles, als het maar rustig is.

Favoriete tv-programma: Ik kijk graag naar Voetbal Insite.

Beste film: 'The Recruit', met Al Pacino en Colin Farrell. Er zijn zoveel goede films, maar dat is de laatste film die indruk op me maakte.

Mooiste boek: 'De hand van God', over Maradona, leuk om te lezen.

Krant/tijdschrift/website: Telegraaf/vi/ajax.nl.

Lekkerste eten: Rodekool met aardappelen en vis. Gebakken kibbeling ofzo.

Mooiste goal: Even denken. Dat was in de jeugd, ik speelde met een districtsteam een toernooitje. Ik stond aan de rand van het zetienmetergebied en de bal draaide mooi de hoek in.

Grootste voetbalkwaliteit: Ik denk mijn inzicht.

Nog werken aan: Natuurlijk mijn rechterbeen, koppen. Maar ik moet ook brutaler worden. Dat is lastig te leren want het zit niet echt in me, maar ik moet vaker de bal opeisen en meer praten in het veld.

Favoriete club behalve Ajax: Volendam natuurlijk! Ik heb niet veel tijd om te gaan kijken, maar ik volg het via de televisie.

Mooiste stadion: Nou Camp. Ik ben er nog nooit geweest.

Mooiste wedstrijd: De Champions Leaguefinale tussen Bayern München en Manchester United in 1999. Bayern stond met 1-0 voor maar in de laatste minuut kenterde de wedstrijd en scoorde Manchester nog twee keer waardoor ze wonnen.

Favoriete voetballer: Zidane omdat hij zo compleet is. Hij is een middenvelder, net als ik, en daar kijk ik graag naar.

Idool buiten voetbal: Mijn ouders komen altijd kijken als ze kunnen. Mijn vader komt na zijn werk nog als dat kan. Daarnaast hebben zij vroeger heel wat af gereden om mij te laten voetballen. Het kost hun ook behoorlijk wat tijd en energie, daar ben ik erg dankbaar voor. Dat mag ook wel eens worden gezegd.

Hoogtepunt in carrière: Voetballen bij Ajax, het bereiken van Jong Ajax. Ik kom terug van een nulpunt na een zware blessure en de laatste weken ging het gelukkig goed.

Dieptepunt: Het scheuren van mijn voorste kruisband, bijna twee jaar geleden, 29 maart was het. Ik speelde met de A1 de halve finale om de beker tegen Willem II en voelde meteen dat het niet goed zat. In de eerste weken na de blessure komt het besef dat het heel ernstig is, dat het heel lang gaat duren voor je weer kan voetballen. Die revalidatie is verschrikkelijk.

Toekomstverwachting: Ik hoop bij Jong Ajax goed te blijven spelen en dat we dit seizoen nog kunnen klimmen. We moeten proberen er nog een leuk jaar van te maken.

Eerstvolgende wedstrijd: Thuis tegen Jong AZ, vanavond om 18.30 uur op de Toekomst. De laatste weken gaat het met ons goed en spelen we thuis sterk. De laatste twee thuiswedstrijden hebben we gewonnen, ik heb het idee dat we nu goed staan. We moeten het gevoel krijgen dat we het kunnen, dus hopen op een goede reeks. Eerder dit seizoen hebben we van ze verloren, maar ik hoop dat wij nu winnen.