Menu
Vol Beloften: Derk Boerrigter

Vol Beloften: Derk Boerrigter

Jong Ajax is de kweekvijver voor het eerste elftal van morgen. De Beloften van Ajax werken hun thuiswedstrijden af op jeugdcomplex de Toekomst. In Vol Beloften krijgen de talenten van Ajax de kans zich te presenteren aan de supporters, en kijken zij vooruit naar hun eerstvolgende wedstrijd. Vandaag is het de beurt aan nieuweling Derk Boerrigter.

Naam: Derk Boerrigter.
Geboren: 16-10-1986 te: Oldenzaal.

Broers/zussen: Een broer van 21 en een broer van 16.

Positie: Linksbuiten. Links- of rechtsbenig: Linksbenig.

Lengte: 1.83 meter. Gewicht: 70 kg.

Bij Ajax sinds: Juli 2005. Contract vanaf: Juli 2005, voor twee jaar.

Vorige club(s): Quick '20, daar ben ik begonnen toen ik vijf was en ik heb daar zeven jaar gespeeld. Ik werd gescout door FC Twente en toen ik twaalf was ging ik naar die club.

Opleiding: Ik heb mijn VWO afgemaakt.

Relatie: Nee.

Hobby's:Tennis, uitgaan, ik vind de meeste sporten wel leuk, als het maar iets actiefs is.

Muziek: Van alles en nog wat, ik luister naar wat er op de radio is. Funx of Skyradio bijvoorbeeld.

Favoriete tv-programma: Café de Sport, ik vind Jack Spijkerman wel grappig.

Beste film: Remember the Titans. Het gaat over een dorpje in de VS waar veel rassenhaat is. Uiteindelijk wordt iedereen, blank en zwart, vrienden. Er zit sport in de film en het verhaal is goed.

Mooiste boek: Ik houd niet zo van lezen, maar ik vond 'Het gouden ei' van Tim Krabbé wel goed.

Krant/tijdschrift/website:Tubantia/VI/online soccermanager. Dat laatste is een soort spel, en ik heb al veel punten.

Lekkerste eten: Eigenlijk patat en frikadellen, maar dat eet ik niet zo vaak. Ik woon sinds kort op mezelf en kook voor mezelf. Ik moet rekening houden met wat ik eet, dus ik maak zelf vaak groenten, vlees en aardappelen. En als ik niet weet hoe ik iets moet klaarmaken kan ik altijd mijn moeder bellen.

Mooiste goal: Toen ik in de F-jes speelde stak ik weleens het hele veld over met de bal, maar mijn mooiste doelpunt was vorig jaar. Ik stond op de rand van het zestienmetergebied. Ik nam de bal achter mijn standbeen in de lucht aan, draaide weg van mijn tegenstander, de bal stuiterde en met een volley schoot ik over de keeper in de kruising. We speelden tegen NEC in de competitie en we wonnen met 6-1 of 7-1.

Grootste voetbalkwaliteit: Ik ben goed in een-op-een-situaties en ik heb een goede voorzet.

Nog werken aan: Ik moet mijn rechterbeen meer oefenen en koppen.

Favoriete club behalve Ajax: Chelsea, vanwege Arjen Robben, hij is een voorbeeld voor me.

Mooiste stadion: Het San Siro in Milaan.

Mooiste wedstrijd: Ik speelde vorig jaar met de A1 van Twente tegen Ajax in de competitie. Ajax kon kampioen worden, maar wij wonnen met 4-1. Wij spraken altijd over Ajax als 'de schoffies uit het Westen' en nu speel ik hier zelf. Dat is wel leuk, ik kan mijn teamgenoten die vorig jaar dezelfde wedstrijd speelden ermee pesten. En dat doe ik ook, haha.

Favoriete voetballer: Robben, hij heeft goede acties.

Idool buiten voetbal: Mijn familie staat altijd achter me, ze zijn mijn grootste fans en komen naar alle wedstrijden kijken.

Hoogtepunt in carrière: De overstap naar Ajax. In de wedstrijd tegen Ajax vorig seizoen speelde ik goed, ik gaf twee assists. PSV was ook geïnteresseerd maar ik ben eerst met Ajax gaan praten en dat voelde meteen goed.

Dieptepunt: Toen ik 14 was kwerd ik uitgenodigd voor een selectiewedstrijd met het Nederlands elftal onder 15. De eerste selectie kwam ik door, de tweede niet, dat was een enorme teleurstelling.

Toekomstverwachting: Ik ben ambitieus, ik wil het maximale uit mijn carrière halen. Mijn doel voor dit jaar is bij de selectie te komen, als dat dit jaar niet lukt dan volgend seizoen.

Eerstvolgende wedstrijd: Tegen FC Utrecht, vanavond om 18.30 uur op de Toekomst. Wij gaan winnen, dat moet wel na de vorige wedstrijd (7-1 verlies tegen Vitesse, red.). Vitesse won toen alle duels, het was een kwestie van mentaliteit. We hebben de afgelopen dagen getraind op wat er in die wedstrijd fout ging. Utrecht is een felle ploeg, maar Ajax is top. Dus wij winnen.