Menu
Vol Beloften: Dustin Huisman

Vol Beloften: Dustin Huisman

Jong Ajax is de kweekvijver voor het eerste elftal van morgen. In deze rubriek Vol Beloften krijgen de talenten van Ajax de kans zich te presenteren aan de supporters. Deze keer Dustin Huisman, verdediger.

Naam: Dustin Huisman.

Geboren:4 november 1984 te: Amstelveen.

Broers/zussen: Ik heb een oudere broer, Michiel.

Positie: Centrale verdediger. Links- of rechtsbenig: Linksbenig. In de jeugd heb ik ook linksback gespeeld.

Lengte: 1.93 meter Gewicht: 85 kg.

Bij Ajax sinds: Van 1994 tot 2001 speelde ik in de jeugd. Daarna voetbalde ik onder meer in de Ajax Zaterdag 1. Contract vanaf: 1 januari 2006.

Vorige club(s): AFC, FC Volendam en Haarlem.

Opleiding: Ik heb HAVO gedaan. Nu volg ik de studie commerciële economie aan de Johan Cruijff University. Ik zit nu in mijn derde jaar. Het is best moeilijk om op het veld en op school optimaal te presteren. Bovendien ben ik een jaar gestopt met mijn studie. Dan is het extra moeilijk om het weer op te pakken.

Relatie: Ik ben vrijgezel.

Geen voetballer, dan... Was ik toch wel in de sport actief geweest. Wellicht als sportmarketeer, of als leidinggevende bij een sportbond.

Passie buiten het voetbal: Leuke dingen doen met vrienden.

Het hoogtepunt in de carrière van Dustin Huisman: de dag waarop hij zijn profcontract signeerde in de Amsterdam ArenA. Het hoogtepunt in de carrière van Dustin Huisman: de dag waarop hij zijn profcontract signeerde in de Amsterdam ArenA.

Geloof/Bijgeloof: Bijgelovig ben ik niet. Wat geloof betreft ben ik joods. De vrijdag is daarom een echte familiedag.

Vakantie: Het liefst ga ik naar Milanomarritima, een badplaats in Italië. Het is daar gezellig, niet al te toeristisch en betaalbaar.

Muziek: R&b en pop.

Favoriete tv-programma: Ik kijk weinig televisie. Eigenlijk alleen naar sportprogramma’s als De Wedstrijden, Studio Sport en Voetbal Insite.

Beste film: Zwartboek vond ik mooi en indrukwekkend.

Mooiste boek: ‘Komt een vrouw bij de dokter’ van Kluun. Het is vooral een mooi boek vanwege de herkenbaarheid. Het verhaal speelt zich onder meer af op het Leidseplein en in de Pijp.

Krant/tijdschrift/website: Thuis lees ik De Telegraaf en de Voetbal International. Op internet houd ik www.ajax.nl in de gaten.

Favoriete eten: Italiaans is altijd goed. Pasta’s zijn meestal goed en lekker.

Een dag ruilen met…: Ronaldinho. Volgens mij heeft hij door alle hectiek rondom zijn persoon nooit rust.

Mooiste goal: Ik scoor niet zo gek veel. Als C-junior scoorde ik ooit op een toernooi in Frankrijk. Het was niet alleen een mooie goal, het was ook de winnende in onze finale tegen Paris Saint Germain.

Grootste voetbalkwaliteit: Ik ben sterk in de persoonlijke duels en kan ook goed koppen.

Nog werken aan: Vele dingen kunnen beter. De passing bijvoorbeeld, of mijn rechterbeen. Ook het meevoetballen van achteruit kan beter.

Favoriete club buiten Ajax: Internazionale. Ik kan dat eigenlijk niet zo goed uitleggen. Ik heb gewoon een zwak voor die club. Na Ajax zou ik ook best bij Inter willen spelen.

Mooiste wedstrijd: Dat is mijn debuutwedstrijd, vorig seizoen, voor Jong Ajax tegen sc Heerenveen.

Favoriete voetballer: John Terry van Chelsea vind ik heel goed. Paolo Maldini en Jaap Stam zijn ook grootse spelers.

Mooiste moment uit Ajax-historie: Het winnen van de Champions League in 1995.

Idool buiten voetbal: Mijn vader is een voorbeeld voor me. Hij is ook een goede vriend.

Hoogtepunt in carrière: De dag waarop ik mijn contract tekende bij Ajax.

Dieptepunt: De blessures die ik tot nu toe heb gehad. Drie jaar terug brak ik bijvoorbeeld mijn been.

Lastige club als tegenstander? Feyenoord. Al moet ik wel zeggen dat de wedstrijden tegen Feyenoord vooral altijd ook erg leuk zijn om te spelen. Het blijven toch Klassiekers.

Toekomstverwachting: Binnen twee jaar hoop ik mijn studie af te ronden. Daarna wil ik verder als profvoetballer. Ook wil ik me verder ontwikkelen als mens.