Menu

Vol Beloften: Etienne Esajas

Jong Ajax is de kweekvijver voor het eerste elftal van morgen. De Beloften van Ajax werken hun thuiswedstrijden af op jeugdcomplex de Toekomst. In Vol Beloften krijgen de talenten van Ajax de kans zich te presenteren aan de supporters, en kijken zij vooruit naar hun eerstvolgende wedstrijd. Vandaag is het de beurt aan Etienne Esajas.

Naam: Etienne Esajas
Geboren: 4 november 1984 te: Amsterdam.

Broers/zussen: ik heb een broer, Jermo, hij is 28 en een zus, Afra, zij is 22.

Positie: linksbuiten. Links- of rechtsbenig: linksbenig.

Lengte: 1.71 meter. Gewicht: 65 kilogram. Daar komt nog wel twee, drie kilo bij aan spieren als het goed is.

Bij Ajax sinds: 1993, tien jaar dus. Contract vanaf: ik heb nog geen contract.

Vorige club(s): SV Bijlmer. Ik was vroeger heel verlegen. Ik hoorde verhalen dat Ajax erg streng was. Dus toen Ajax me uitnodigde wilde ik eigenlijk niet, ik dacht dat ik het niet aankon. Mijn vader zei toen: ,,Ga maar eens kijken bij een training." Dat heb ik gedaan en uiteindelijk ben ik in de jeugdopleiding terecht gekomen.

Opleiding: Mavo.

Relatie: ik heb een vriendin.

Hobby's: tafelvoetbal! Dat speel ik heel veel. En ik zit veel op internet.

Muziek: R&B, soul.

Favoriete tv-programma: ik kijk veel naar The Box, een muziekzender.

Beste film: Scarface.

Mooiste boek: ik lees geen boeken.

Krant/tijdschrift/website: Spits!/VI/google. Ik typ in wat ik wil weten en dan ga ik een beetje surfen. De laatste pagina die ik bekeek was ajax.nl.

Lekkerste eten: alles wat mijn moeder maakt, maar vooral haar tjauw min.

Mooiste goal: Een stift tegen Ajax Zaterdag. De keeper stond een beetje ver uit zijn doel en dat zag ik. Het was een oefenwedstrijd in de voorbereiding.

Grootste voetbalkwaliteit: traptechniek.

Nog werken aan: rechterbeen en het koppen kan beter.

Favoriete club behalve Ajax: AC Milan.

Mooiste stadion: Nou Camp.

Favoriete voetballer: Ronaldinho en Redondo.

Mooiste moment uit Ajax-historie: het 'puntertje' van Kluivert. Voor mezelf was dat het winnen van de Shell Competitie twee jaar geleden. Het was een moeilijk jaar, niemand dacht dat we kampioen zouden worden. De laatste wedstrijd, uit tegen Vitesse, wonnen we.

Idool buiten voetbal: ik heb niet echt een idool. Ik kijk op tegen mijn vader. Hij is een sterke man.

Hoogtepunt in carrière: ik heb nog niet echt een hoogtepunt. Op een toernooi in de halve finale tegen PSV schoot ik een vrije trap raak. Daarvoor stonden we 2-1 achter. Na die vrije trap gaf ik de assist voor de 3-2. In de finale speelden we weer tegen PSV. Die wonnen zij, jammer genoeg.

Dieptepunt:nog niks! Ik hoop dat dat zo blijft. Er was wel een wedstrijd vorig jaar, tegen Heerenveen. We konden nog kampioen worden. Ik kwam net terug van een blessure, dus ik had geen recht op een basisplaats. Ik viel in en kon niet genoeg brengen. Daar baalde ik van.

Toekomstverwachting: Ik wil eerst een contract verdienen, dan snel een basisplaats veroveren. Na een aantal jaren in het eerste spelen wil ik, als de tijd rijp is, in Engeland gaan voetballen. Bij Arsenal. Het Engels voetbal kent zo'n hoog tempo, dat ligt me wel. Het is een droom.

Eerstvolgende wedstrijd: uit tegen Jong Utrecht voor de competitie, vanavond om 18.30 uur. Het zal een moeilijke wedstrijd worden, want Utrecht heeft een goede ploeg. Ze spelen verdedigend en moeten het hebben van het laten rondgaan van de bal. Dat moeten wij ook doen. Met onze kwaliteiten en onze snelheid moeten we ze 'stuk' kunnen spelen. We hebben afgelopen weken veel getraind op het een keer raken, dat gaat steeds beter. Tegen AFC '34 afgelopen dinsdag merkten we dat al. We speelden toen een niveautje hoger, en het kan nog hoger. Ik denk daarom dat we gaan winnen. Met 2-3 en ik scoor.