Menu

Vol Beloften: Gaston Sangoy

Ook dit seizoen stellen de nieuwe talenten van Jong Ajax zich weer aan de supporters voor in 'Vol Beloften'. Jong Ajax is immers de kweekvijver voor het eerste elftal van morgen. De Beloften spelen hun thuiswedstrijden op jeugdcomplex de Toekomst. Vandaag presenteert Gaston Sangoy zichzelf en blikt vooruit naar de eerstvolgende wedstrijd.

Naam: Gaston Maximiliano Sangoy.
Geboren: 05-10-1984 te: Parana in de provincie Entre Ríos in Argentinië.

Broers/zussen: Ik heb twee oudere broers.

Positie: Spits. Jaren geleden heb ik ook wel eens linkshalf gespeeld, maar bij Boca Juniors ging ik in de spits spelen en dat ging beter. Links- of rechtsbenig: Rechtsbenig, maar met links kan ik ook wel wat.

Lengte: 1.78 m. Gewicht: 78 kilo.

Bij Ajax sinds: Juli 2004. Contract vanaf: Juli 2004.

Vorige club(s): Ik ben begonnen bij Argentinos Juniors, niet de bekende club, maar een kleine club in Entre Ríos, daarna Boca Juniors en nu Ajax.

Opleiding: Ik heb de basisschool afgemaakt, van de middelbare school moest ik alleen het laatste jaar nog, maar dat kan ik niet afmaken omdat ik nu hier ben.

Relatie: Ja, mijn vriendin woont nog in Argentinië.

Hobby's: Ik luister graag naar Argentijnse muziek. In Argentinië tenniste ik wel eens, maar nu ik hier ben heb ik nog geen hobby's opgepikt.

Muziek: La Versuit, dat is een Argentijnse rockband.

Favoriete tv-programma: Sportprogramma's.

Beste film: In Argentinië heet het 'Como Dios', met Jim Carrey. In Nederland is die film bekend als 'Bruce Allmighty'.

Mooiste boek: 'El Principite' uit Argentinië. Eigenlijk lees ik niet zoveel.

Krant/tijdschrift/website: Olé/Gente/Parana chat. Alle Argentijnse media.

Lekkerste eten: 'Asado' dat is typisch Argentijns, met veel vlees, en pasta.

Mooiste goal: Met Boca Juniors speelde ik drie jaar geleden tegen Argentinos Juniors, nu wel de bekende club, en ik scoorde uit een halve omhaal. Ik speelde als meest linkse van twee spitsen en scoorde van ongeveer vijftien meter. Het was een gewone competitiewedstrijd, op zich niets bijzonders, maar de goal was gewoon erg mooi. Het belangrijkste doelpunt dat ik heb gemaakt was vorig jaar tijdens het toernooi in Terborg, waar ik tegen Ajax A1 scoorde.

Grootste voetbalkwaliteit: Ik kan héél hard schieten!

Nog werken aan: Afmaken! Ik scoor wel, maar in Argentinië moest ik ook veel voorzetten geven, hier moet ik me meer concentreren op alleen het afronden. En ik moet meer rugdekking geven.

Favoriete club behalve Ajax: Real Madrid. Ik houd van het Spaanse voetbal, het is een instituut.

Mooiste stadion: De Amsterdam ArenA is erg mooi.

Favoriete voetballer: Thierry Henry. Hij is gracieus, snel, heeft een goede techniek en een mooie traptechniek.

Mooiste moment uit Ajax-historie: Ik weet nog niet zoveel van de club omdat ik hier pas net ben, maar ik denk dat het winnen van de Champions League in 1995 heel belangrijk was.

Idool buiten voetbal: Ik heb niet echt een idool, maar mijn familie komt in de buurt omdat zij altijd achter me staan.

Hoogtepunt in carrière: Mijn eerste hoogtepunt was mijn debuut in het eerste elftal van Boca Juniors, het tweede mijn komst naar Ajax. Dat was een droom die uitkwam.

Dieptepunt: Op een gegeven moment viel ik af voor het Argentijnse elftal onder 17 jaar. Dat vond ik verschrikkelijk.

Toekomstverwachting: Ik wil hier goed voetballen. Het is een droom hier in het eerste te voetballen. Ik wil eerst bij Ajax slagen, dan zien we wel verder.

Eerstvolgende wedstrijd:
Sangoy speelt donderdagavond met Jong Ajax de kwartfinale van de Amstel Cup voor Belotften tegen Jong NAC. De wedstrijd begint om 18.30 uur op de Toekomst. De twee ploegen stonden eind november vorig jaar voor het laatst tegenover elkaar. Die competitiewedstrijd werd door Jong Ajax gewonnen met 2-1.