Menu

Vol Beloften: Hedwiges Maduro

Ook dit seizoen stellen de nieuwe talenten van Jong Ajax zich weer aan de supporters voor in 'Vol Beloften'. Jong Ajax is immers de kweekvijver voor het eerste elftal van morgen. De Beloften spelen hun thuiswedstrijden op jeugdcomplex de Toekomst. Vandaag presenteert Hedwiges Maduro zichzelf en blikt vooruit naar de eerstvolgende wedstrijd.

Naam: Hedwiges Eduard Martinus Maduro.
Geboren: 13-02-1985 te: Almere.

Broers/zussen: Ik heb twee broers, Roger en Gioffry.

Positie: laatste man, nummer '3', of verdedigende middenvelder. Links- of rechtsbenig: rechtsbenig.

Lengte: 1.85 meter. Gewicht: 78 kg.

Bij Ajax sinds: Ik begin aan mijn zesde jaar, ik kwam bij Ajax in de B2. Contract vanaf: juli 2004.

Vorige club(s): Waterwijk en daarna Omniworld.

Opleiding: Ik heb mijn MBO Financiële administratie afgemaakt.

Relatie: ja.

Hobby's: Ik heb thuis een drumstel, ik houd van muziek maken. Mijn broer speelt gitaar dus we spelen vaak samen, een beetje 'beats' maken.

Muziek: Ik luister voornamelijk naar R&B en reggae.

Favoriete tv-programma: Friends.

Beste film: Gladitor, het is een goed verhaal.

Mooiste boek: Ik lees niet zoveel boeken. het laatste boek wat ik heb gelezen is de biografie van Jaap Stam.

Krant/tijdschrift/website: de Telegraaf en Ajax Life/ VI en Ajax Magazine/ajax.nl en vi.nl.

Lekkerste eten: Grieks, ik ken een paar mensen die dat maken. Het gerecht heet Suzuki, dat is gehakt met feta.

Mooiste goal: Dat was een afstandschot, een volley van best ver van het doel. We speelden met de A2 tegen een amateurclub en ik nam die bal in een keer op mijn slof. We wonnen die wedstrijd, maar ik weet niet meer met hoeveel.

Grootste voetbalkwaliteit: Ik denk mijn pass.

Nog werken aan: linkerbeen.

Favoriete club behalve Ajax: Barcelona.

Mooiste stadion: Camp Nou.

Favoriete voetballer: Nu Zinedine Zidane, vroeger was dat Marco van Basten. Als je ziet hoe hij scoorde... Ik stond best wel raar te kijken toen ik training van hem kreeg!

Mooiste moment uit Ajax-historie: Het winnen van de Champions League in '95. Ik heb de wedstrijd toen gezien; ik keek bij kennissen.

Idool buiten voetbal: Mijn ouders, ze staan altijd voor me klaar en ze staan voor honderd procent achter me.

Hoogtepunt in carrière: Dat ik Talent van het Jaar werd, daarna mijn eerste contract bij Ajax tekende en vervolgens mee mocht met de A-selectie voor een stage. Eigenlijk de hele zomer van 2004 dus!

Dieptepunt: Ik schoot twee jaar geleden een penalty op de paal. Het was een belangrijke wedstrijd, om het kampioenschap, tegen Heerenveen. Ik was niet zenuwachtig of iets dergelijks, maar ik schoot gewoon tegen de binnenkant van de paal en de bal ging er niet in maar kwam terug. Daarna heb ik overigens nooit meer een penalty gemist.

Toekomstverwachting: Ik wil goed presteren bij Ajax. Ik hoop dat ik een kansje krijg om in de A-selectie te komen, daar ga ik mijn best voor doen.

Eerstvolgende wedstrijd:
Tegen Willem II vandaag. Dat wordt een lastige wedstrijd want Willem II heeft altijd een stugge ploeg. We moeten van onze eigen kracht uitgaan en goed positiespel spelen, dan kunnen we ze verslaan. We moeten ons honderd procent inzetten. We weten inmiddels wat de kwaliteiten van elkaar zijn. Hoe vaker we trainen, hoe beter we worden. In het begin liep het wat stroef, maar je ziet de progressie. Het is overigens totaal anders om in de ArenA te spelen zonder publiek. Het is zo stil, er mist iets. Maar daar moeten we gewoon goed mee omgaan.