Menu

Vol Beloften: Jason Culina

Jong Ajax is de kweekvijver voor het eerste elftal van morgen. De Beloften van Ajax werken hun thuiswedstrijden af op jeugdcomplex de Toekomst. In Vol Beloften krijgen de talenten van Ajax de kans zich te presenteren aan de supporters, en kijken zij vooruit naar hun eerstvolgende wedstrijd. Vandaag is het de beurt aan Jason Culina.

Naam: Jason Culina.

Geboren: 5 augustus 1980 te:Sydney (Australië).

Broers/zussen: Een broer.

Positie: spits. Links- of rechtsbenig: rechtsbenig.

Lengte:1.75 meter. Ik zou willen dat ik 1.85 meter was, dat is een betere lengte voor een spits. Gewicht: 73 kg.

Bij Ajax sinds: 1999. Contract vanaf: 1999 tot het einde van dit seizoen.

Vorige club(s): Sydney Olympic in Australië en ik ben vorig seizoen verhuurd geweest aan De Graafschap.

Opleiding: highschool in Australië.

Relatie: ik heb een vriendin, Terry.

Hobby's:ik houd van auto's.

Muziek: daar heb ik niet zoveel interesse in.

Favoriete tv-programma: Seinfeld en Darma and Greg.

Beste film: er zijn er veel om uit te kiezen. Doe maar een oudje: Escape to Victory, die voetbalfilm met onder andere Pelé en Sylvester Stallone.

b>Mooiste boek: ik heb niet zoveel tijd om te lezen en het is lang geleden dat ik echt een boek heb doorgewerkt.

Krant/tijdschrift/website: ik lees Australische kranten op internet.

Lekkerste eten: pasta!

Mooiste goal: ik heb best een paar mooie gemaakt. De goal die het belangrijkste was en waar ik het meest van genoot was die tegen FC Twente voor de Amstel Cup, twee seizoenen geleden.

Grootste voetbalkwaliteit: ik ben een harde werker en geef nooit op.

Nog werken aan: alles kan altijd nog beter. Zolang ik voetbal zal ik elke dag iets nieuws leren.

Favoriete club behalve Ajax: Manchester United. Ik zou heel graag nog eens in Engeland willen voetballen.

Mooiste stadion: de Amsterdam ArenA, die is goed voor me geweest tot nog toe. Ik heb een paar goals gemaakt hier.

Favoriete voetballer: Zidane, die is echt 'magic'. Hij heeft de bal aan een touwtje, zo lijkt het.

Mooiste moment uit Ajax-historie: natuurlijk ken ik de geschiedenis van Ajax wel, maar ik was nog niet in Nederland toen de club al die prijzen won en ik vind het dan ook moeilijk te zeggen. Laten we het er maar op houden dat dat moment nog moet komen.

Idool buiten voetbal: echt een idool heb ik niet, wel rolmodellen. Wat dat betreft zijn mijn familie en mijn vriendin erg belangrijk voor me. Naar hen luister ik het meest.

Hoogtepunt in carrière: spelen voor Australië op het WK onder 20 jaar en de Olympische Spelen in Sydney. Vooral het meedoen aan de Spelen in mijn eigen stad was een geweldige ervaring.

Dieptepunt: alles gebeurt met een reden. Ik ben niet zo negatief ingesteld. Ik ga van alle mindere dingen hoogtepunten voor de toekomst maken.

Toekomstverwachting: ik heb geleerd niets te verwachten. Als je hard werkt, gebeurt er wel iets goeds. In het verleden had ik bepaalde verwachtingen en die kwamen niet uit. Hopelijk gebeurt er iets positiefs in de toekomst. Ik zat afgelopen zondag bij de slectie van het eerste elftal voor het duel tegen FC Utrecht en wilde natuurlijk best graag spelen. Het had mijn eerste wedstrijd voor Ajax 1 kunnen zijn maar het kwam er niet van. Misschien in de toekomst. Ik heb al zolang op die kans gewacht, ik kan ook nog wel iets langer wachten.

Eerstvolgende wedstrijd: voor de Amstel Cup uit tegen FC Twente, dinsdagavond om 19.30 uur. We kunnen alleen maar ons best doen en spelen zoals we de laatste vier, vijf wedstrijden doen. Als dat lukt maakt het resultaat niet uit. Zelf wil ik graag scoren. Dat wil ik elke wedstrijd want dat is mijn taak als spits. Het hoeft geen mooie goal te zijn, als-ie er maar ingaat. Ik vind elke wedstrijd belangrijk maar dit duel heeft natuurlijk wel extra betekenis omdat het het tweede van Ajax tegen het eerste elftal van FC Twente is. Ook denk ik dat onze trainer John van 't Schip wel gebrand is op een overwinning omdat hij coach van FC Twente geweest is. Ik ga me gewooon concentreren op mijn eigen spel en dat van het team en dan zien we wel hoe ver we komen.