Menu
Vol Beloften: Jasper Kok

Vol Beloften: Jasper Kok

Jong Ajax is de kweekvijver voor het eerste elftal van morgen. De Beloften van Ajax werken hun thuiswedstrijden af op jeugdcomplex de Toekomst. In Vol Beloften krijgen de talenten van Ajax de kans zich te presenteren aan de supporters, en kijken zij vooruit naar hun eerstvolgende wedstrijd. Vandaag is het de beurt aan Jasper Kok.

Naam: Jasper Antonius Kok
Geboren: 02-01-1986 te: Soest

Broers/zussen: Een broertje van 15 en een zusje van 17

Positie: Linksback, maar ik kan ook centraal in de verdediging uit de voeten Links- of rechtsbenig: Links

Lengte: 1.84 m. Gewicht: 81 kg.

Bij Ajax sinds: De C1, daar kwam ik bij Hennie de Regt in het team. Contract vanaf: Deze zomer, 01-07-2006, voor twee jaar.

Vorige club(s): S.O. Soest. Ik speelde ook bij het jeugdplan, district Midden. Daar voelde ik tegen onder andere Robbert Schilder en Michael Timisela, die ik nu bij Ajax tegenkom. Mijn trainer van toen, Luuk Wijker, heeft me aanbevolen bij Ajax en later vertelde hij me dat Ajax me volgde. Ik kreeg een brief van Ajax thuis, mocht een wedstrijd meespelen en mocht blijven. Die brief opende ik trouwens niet zelf, dat deed mijn moeder. Ik was bang dat het een grap was haha.

Opleiding: Ik heb mijn HAVO-diploma. Daarna ben ik heel even fysiotherapie gaan studeren, maar dat bleek toch niets voor mij. Nu volg ik een studie Commerciële Economie aan de NTI, ik ben er net mee begonnen, want ik heb redelijk wat vrije tijd nu. Het is een thuisstudie dus het vergt redelijk wat zelfdiscipline.

Relatie: Nee.

Hobby's: Ik tennis graag en kijk graag films. Ik heb een lichte soort dvd-verslaving.

Muziek: Van alles, van techno tot top 40, in de auto luister ik meestal naar dance.

Favoriete tv-programma: Ik kijk wel eens naar de Fresh Prince.

Beste film: Moeilijk, want er zijn veel goede films en ik kijk er veel! Mancurian Candidate was goed, het gaat over een oorlogsveteraan die zich een bepaalde periode in de oorlog niet meer kan herinneren. Ik vind van alles leuk, zoals ik al zei heb ik een lichte verslaving.

Mooiste boek: Uit mezelf lees ik niet veel, maar op de middelbare school móest ik lezen voor mijn lijst. En dat heb ik ook gedaan, ik heb geen uitreksels gebruikt. Als ik dus een boek moet noemen is dat er een die ik op de middelbare school heb gelezen, Het Gouden Ei, van Tim Krabbé, geloof ik.

Krant/tijdschrift/website: Amersfoortse krant, dan vooral het sportkatern/VI/vi.nl, ajax.nl, voetbalzone.nl

Lekkerste eten: De kip-kerrie van mijn moeder. Ik kan het zelf ook maken, maar dan gaat er wel eens wat mis. Zo ben ik eens de kip vergeten. Ongelooflijk hè, maar waar.

Mooiste goal: Oef, moet ik even nadenken, ik heb zoveel goals gemaakt. Grapje. Ik heb weleens in de C1 een zuivere hattrick gemaat, maar dat zijn drie goals. Toch wil ik die wel noemen. We speelden tegen Anderlecht op een toernooi, ik maakte alle doelpunten van onze kant. Helaas verloren we met 4-3, dus ik ging met een dubbel gevoel van het veld.

Grootste voetbalkwaliteit: Ik denk dat ik verdedigend wel goed ben, ik ben een aanvallende back.

Nog werken aan: Niemand is perfect, ik ook niet. Ik kan positioneel nog beter worden, mijn inspeelpass en mijn rechterbeen zijn ook verbeterpunten.

Favoriete club behalve Ajax: S.O. Soest! En ik heb een zwak voor Manchester United, Engels voetbal spreekt me sowieso wel aan.

Mooiste stadion: Het San Siro lijkt me indrukwekkend. Evenals Nou Camp. In beide stdions ben ik nog nooit geweest, hopelijk komt dat nog.

Mooiste wedstrijd: De wedstrijden in de Champions League tussen Barcelona en Chelsea vorig seizoen waren echte spektakelstukken. Ik keek uit naar de confrontaties in de kwartfinales van dit seizoen, toen troffen ze elkaar opnieuw.

Favoriete voetballer: Ik heb niet echt idolen, of iemand tegen wie ik opkijk. Maar ik vind het wel leuk om naar Paolo Maldini te kijken.

Idool buiten voetbal: Ik bewonder Roger Federer. ik kan erg van zijn tennisspel genieten.

Hoogtepunt in carrière: Het tekenen van mijn contract bij Ajax. Dan is het begin gemaakt.

Dieptepunt: Een blessure die ik twee jaar geleden opliep. We speelden met de A2 de laatste wedstrijd in de competitie tegen Groningen. De bal kwam tussen mij en de tegenstander, mijn been raakte overstrekt en ik moest meteen het veld af. Mijn been was gelukkig niet gebroken maar ik heb wel vijf maanden aan de kant gestaan.

Toekomstverwachting: Ik hoop dat ik mijn debuut in Ajax 1 kan maken, ik heb nog anderhalf jaar om te laten zien wat ik kan. Als Ajax te hoog gegrepen blijkt hoop ik in ieder geval op Erdivisie-niveau mee te kunnen.

Eerstvolgende wedstrijd: Jong Ajax speelt vanavond een inhaalwedstrijd tegen Jong Volendam. ,,De eerste wedstrijd in Volendam stonden we op een gegeven moment met 3-1 achter. Ik kan me niet heel veel meer herinneren van dat duel, alleen dat het spannend was. Wij speelden op het laatst met tien man, want Rachid had een rode kaart gekregen, we kwamen nog terug tot 3-3. Hat was een aparte wedstrijd. Ik hoop dat we nu de lijn van vorige week kunnen doortrekken. Tegen Feyenoord speelden we een goede wedstrijd, we wonnen met 3-1. We moeten de laatste vier wedstrijden eigenlijk winnen, om het seizoen zo goed mogelijk af te sluiten. Het is een slecht seizoen geweest. De komende tegenstanders zijn wel tegenstanders waar we punten tegen kunnen halen, maar we zullen vol aan de bak moeten." Kok zelf zal tegen de Volendammers niet in actie komen. De Ajacied kampt met een wreefblessure. ,,Die heb ik vorige week tegen Feyenoord opgelopen. Ik had gehoopt vanavond weer te spelen, maar dat lukt niet. Dat is teleurstellend, maar ik hoop er volgende week weer te staan."

Jong Ajax neemt het maandagavond 10 april op tegen Jong Volendam op Sportpark de Toekomst. De aftrap is om 18.30 uur, de toegang is gratis.