Menu
Vol Beloften: Javier Martina

Vol Beloften: Javier Martina

Jong Ajax is de kweekvijver voor het eerste elftal van morgen. De Beloften van Ajax werken hun thuiswedstrijden af op jeugdcomplex de Toekomst. In Vol Beloften krijgen de talenten van Ajax de kans zich te presenteren aan de supporters, en kijken zij vooruit naar hun eerstvolgende wedstrijd. Vandaag is het de beurt aan Javier Martina.

Naam: Javier Sylvester Martina.
Geboren: 01-02-1987 te: Curaçao.

Broers/zussen: Een broertje van 11 en twee oudere zussen, van 28 en 30.

Positie: Linksbuiten. Links- of rechtsbenig: Eigenlijk rechts, maar ik heb mijn linkerbeen veel getraind.

Lengte: 1.70 m. Gewicht: 69 kg.

Bij Ajax sinds: Ik ben vorig seizoen in de A1 gekomen. Contract vanaf: Juli 2005 tot en met juli 2007.

Vorige club(s): Ik ben begonnen bij FC Blijlmer, daar heb ik acht jaar gespeeld. Daarna ben ik voor twee seizoenen naar Omniworld gegaan, toen een jaar naar Amstelveen Heemraad en daar werd ik gescout voor Ajax. Ik moest een keer meespelen tegen de B2 van Ajax, ik scoorde drie keer en viel op. Vervolgens werd ik uitgenodigd voor een stage met de B1 van Ajax, we gingen naar Italië voor een toernooi. Daarna kreeg ik te horen dat ik mocht blijven.

Opleiding: Ik heb mijn Mavo-diploma en ik heb een jaar ROC gedaan en een jaar een sportopleiding.

Relatie: Ja.

Hobby's:Ik houd van muziek luisteren en zwemmen. Als ik op vakantie ben op Curaçao ben ik alleen maar aan het strand te vinden, in zee.

Muziek: R&B, Lil' Wayne.

Favoriete tv-programma: The Fresh Prince of Bel Air, met Will Smith.

Beste film: Men of Honor, het doorzettingsvermogen dat getoond wordt in de film spreekt me aan.

Mooiste boek: Ik hou niet van lezen.

Krant/tijdschrift/website: Spits/Ajax Magazine/ajax.nl.

Lekkerste eten: De nasi kip van mijn moeder.

Mooiste goal: Ik mocht vorig seizoen tegen Groningen invallen. We stonden met 2-1 achter. Ik kapte de keeper uit en maakte de beslissende goal, we wonnen uiteindelijk met 3-2.

Grootste voetbalkwaliteit: Snelheid en techniek.

Nog werken aan: Ik hoor dat ik moet werken aan het koppen. En dat klopt hoor, want ik houd niet van koppen.

Favoriete club behalve Ajax: Barcelona, want mijn idool speelt er.

Mooiste stadion: Amsterdam ArenA.

Mooiste wedstrijd: De halve finale in de Champions League vorig seizoen tussen Chelsea en Liverpool. Ik ging ervan uit dat Chelsea zou winnen, maar het werd Liverpool.

Favoriete voetballer: Ronaldinho, om alles wat 'ie doet in het veld. Hij is een fantastische speler, heerlijk om naar hem te kijken.

Idool buiten voetbal: Heb ik niet echt.

Hoogtepunt in carrière: Dat ik mijn contract bij Ajax tekende. Danny Blind zei vorig seizoen dat het er aan zat te komen, maar het kwam toch nog enigszins als een verrassing toen ik deze zomer mocht tekenen.

Dieptepunt: Ik speelde bij Omniworld en brak voor de tweede keer mijn enkel, tijdens een training. Ik dacht dat het heel moeilijk zou worden om nog prof te worden. Toen ik hersteld was wilde ik nog een jaar alles geven en toen mocht ik van de B1 ineens naar de A1 en is het allemaal nog goed gekomen.

Toekomstverwachting: Ik wil bij het eerste elftal komen. Misschien heb ik aan het einde van dit seizoen een keertje meegetraind, dat zou mooi zijn. En ik zou ooit nog wel in het buitenland willen spelen, in Spanje.

Eerstvolgende wedstrijd:Vanavond om 18.30 uur op de Toekomst tegen Jong Heerenveen. We hebben tot nu toe het geluk niet mee tijdens de wedstrijden. Het is niet dat we slecht spelen, we kunnen allemaal voetballen in het team, daar ligt het niet aan. Over Heerenveen kan ik niet veel zeggen, want ik ken het team niet. Vandaag moet het gewoon lukken om te winnen.