Menu
Vol Beloften: Jerghinio Sahadewsing

Vol Beloften: Jerghinio Sahadewsing

Ook dit seizoen stellen de nieuwe talenten van Jong Ajax zich weer aan de supporters voor in 'Vol Beloften'. Jong Ajax is immers de kweekvijver voor het eerste elftal van morgen. De Beloften spelen hun thuiswedstrijden op jeugdcomplex de Toekomst. Vandaag presenteert Jerghinio Sahadewsing zichzelf en blikt vooruit naar de eerstvolgende wedstrijd.

Naam: Jerghinio Jerrel Sahadewsing
Geboren: 6 februari 1985 te: Amsterdam

Broers/zussen: Een broertje van elf en mijn zusje is eind maart geboren.

Positie: Op het middenveld, maakt me niet uit waar. Links- of rechtsbenig: Rechtsbenig.

Lengte: 1.72 m. Gewicht: 62 kg.

Bij Ajax sinds: Seizoen ´93-´94, een jaar voordat Ajax de Champions League won. Ik had gezaalvoetbald en daar lagen inschrijfformulieren voor de Talentendagen, toen heette dat nog `instuif`. Ik vroeg aan mijn moeder of ik me mocht inschrijven en dat vond ze ok. Zodoende kwam ik bij Ajax, in de E2. Contract vanaf: Met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2005.

Vorige club(s): De Germaan en een jaartje Blauw Wit.

Opleiding: Ik heb mijn HAVO-diploma. Daarna heb ik me volledig op het voetballen gericht.

Relatie: Ja.

Hobby's: Tennissen, naar muziek luisteren en dvd´tjes bekijken.

Muziek: R&B en Dancehall

Favoriete tv-programma: CSI.

Beste film: Scarface vanwege het verhaal. Iemand die helemaal zelf iets opbouwt, vanuit het niets.

Mooiste boek: Ik lees niet.

Krant/tijdschrift/website: Ik lees weinig kranten, af en toe als er één voor mijn neus ligt. Dat is dan meestal de Telegraaf./VI/ajax.nl, vi.nl, voetbalwebsites voornamelijk.

Lekkerste eten: De roti van mijn tante, die maakt ze zelf. Zij heeft een eigen cateringbedrijf.

Mooiste goal: Dat was in Zwitserland een paar jaar geleden. We speelden een toernooi met de B2. Ik nam een vrije trap, de tegenstander, ik weet niet meer wie het was, lette niet op. De trainer riep dat ik hem snel moest nemen. De keeper was nog bezig de muur neer te zetten, ik trapte en de bal ging er via de onderkant van de lat in.

Grootste voetbalkwaliteit: Ik heb een goede individuele actie, een goed overzicht en inzicht.

Nog werken aan: Ik moet groter en sterker worden. Qua spel zou ik het niet zo weten. Mijn linkerbeen is inmiddels ook vrij goed ontwikkeld. Het is niet zo dat ik niet kan verbeteren hoor, want ik moet me natuurlijk gewoon verder ontwikkelen. Maar één specifiek iets dat nu niet goed gaat, is er niet.

Favoriete club behalve Ajax: Barcelona.

Mooiste stadion: Camp Nou.

Favoriete voetballer: Zinedine Zidane toch. Ik denk dat Ronaldinho het gaat overnemen, maar ik kies toch vvoor Zidane. Af en toe zie je nog een geniale actie van hem. Posters van voetballers heb ik nooit gehad, zo ben ik niet.

Mooiste moment uit Ajax-historie: Ik denk dat dat voor bijna iedereen het winnen van de Champions League was. Ik keek de wedstrijd bij een vriendje van me, samen met mijn neef. De kans was aanwezig dat ze zouden winnen aangezien ze in de poule ook al gewonnen hadden. Het kon beide kanten op, maar Ajax won gelukkig.

Idool buiten voetbal: Mijn tante, die van de catering. Zij is er altijd voor me geweest en nog. Ik heb veel respect voor de manier waarop ze haar kinderen groot brengt. En als er dingen zijn die ik niet met mijn moeder kan bespreken, kan ik bij haar terecht. Ik neem veel van haar aan en bewonder de manier waarop zij in het leven staat.

Hoogtepunt in carrière: Dat was vorig seizoen, met de A1. Ik was er twee maanden uit na een operatie aan mijn knie. Ik had drie trainingen meegedaan en speelde met de A1in de ArenA tegen Feyenoord. Het team had veel blessures en daarom werd zo snel een beroep op mij gedaan. Ik kon dus snel weer spelen en in die wedstrijd werden we kampioen, het was dus dubbel feest voor mij.

Dieptepunt: Die knieblessure. Ik ben inmiddels twee keer aan mijn knie geopereerd. Na de eerste operatie ging het een tijdje goed, maar begin dit seizoen moet ik opnieuw onder het mes. Als voetballer wil je gewoon voetballen en niet vier, vijf maanden in het krachthonk doorbrengen en elke keer hetzelfde doen. Dat was wel zwaar, vooral in mentaal opzicht. Maar het is waar dat je er sterker uitkomt, omdat je het moet opbrengen om elke dag met je herstel bezig te zijn.

Toekomstverwachting: Ik streef naar het eerste elftal van Ajax, maar ik besef heel goed dat dat niet voor iedereen is weggelegd. Als ik bij Ajax niet slaag, wil ik betaald voetbal spelen in Nederland, als dat niet kan in het buitenland. Ik wil in ieder geval mijn brood verdienen met voetballen. Daarnaast wil ik een mooi gezinnetje en gezondheid voor mijn familie. Verder heb ik niet zoveel te wensen.