Menu
Vol Beloften: Koen Verhoeff

Vol Beloften: Koen Verhoeff

Jong Ajax is de kweekvijver voor het eerste elftal van morgen. In de rubriek Vol Beloften krijgen de talenten van Ajax de kans zich te presenteren aan de supporters. Deze keer Koen Verhoeff, keeper.

Koen Verhoeff coacht zijn ploeggenoten van Ajax A1 in de thuiswedstrijd tegen PSV A1. Koen Verhoeff coacht zijn ploeggenoten van Ajax A1 in de thuiswedstrijd tegen PSV A1.

Naam: Koen Verhoeff.

Geboren: 6 maart 1988 te: Hoorn.

Broers/zussen: Ik heb een oudere broer en zus plus een jonger broertje.

Positie: Keeper. Links- of rechtsbenig: Rechtsbenig.

Lengte: 1.78 meter. Gewicht: 80 kilogram.

Bij Ajax sinds: Ik ben hier gekomen als tweeedejaars B-junior. Contract vanaf: juli 2006. De verbintenis loopt door tot juli 2008.

Vorige club(s): De Zouaven.

Opleiding: Ik heb afgelopen jaar mijn HAVO-opleiding afgerond. Ik ben niet verder gegaan met school, omdat ik alles op alles wil zetten om als voetballer te slagen. Ik speel nu vooral in de A1, maar train ook met Jong Ajax mee. Daardoor heb ik maar een dag in de week vrij. Dat is lichamelijk en mentaal best zwaar, merk ik. Verder gaan met een HBO-opleiding kan altijd nog.

Relatie: Die heb ik niet.
Geen voetballer, dan...? Ik zou het antwoord op die vraag echt niet weten. Misschien dat ik dan trainer word. Ja, dat lijkt me best mooi, maar dan wel na een mooie loopbaan als keeper.

Passie buiten het voetbal: Ik houd wel van reizen, vind het mooi om andere delen van de wereld te zien. In Europa is nagenoeg alles zo’n beetje hetzelfde. Met Oranje onder 17 ben ik in Peru geweest. Tijdens zo’n reis zie je hoe het ook kan. Vorig jaar ben ik met Ajax in Japan geweest. Die reis was ook schitterend.

Geloof/Bijgeloof: Daar doe ik allebei niet aan. Ik denk niet dat je een betere of mindere wedstrijd zult spelen, als je bijvoorbeeld een bepaalde scheenbeschermer eerst aantrekt. Ik sta daar vrij nuchter in.

Vakantie: Een ideale vakantiebestemming heb ik niet. Na dit seizoen wil ik in elk geval wel naar een plek waar ik rustig kan bijkomen. Het is namelijk best een lang seizoen geweest.

Muziek: Ik houd van allerlei soorten muziek. Toch ben ik vooral fan van Kane. Zet Opgezwolle er trouwens ook maar bij. Dat bewijst denk ik wel hoe breed mijn muzieksmaak is.

Favoriete tv-programma: De Wedstrijden, Studio Voetbal en Holland Sport.

Beste film: Scarface en alle delen van The Godfather. Al Pacino is mijn favoriete acteur. Hij speelt geniaal.

Mooiste boek: Ik ben niet zo’n lezer en heb daarom geen favoriet boek.

Krant/tijdschrift/website: Thuis lees ik het Algemeen Dagblad en Voetbal International. Op internet surf ik altijd naar www.ajax.nl.

Verhoeff krijgt zijn keepershandschoenen achter de bal in het duel tegen FC Volendam A1. Verhoeff krijgt zijn keepershandschoenen achter de bal in het duel tegen FC Volendam A1.

Favoriete eten: Italiaanse pasta’s. Het hoeft van mij allemaal niet zo gek. Japans eten vind ik bijvoorbeeld niks. Geef mij maar een vork en mes in plaats van stokjes.

Een dag ruilen met…: Niemand. Ik vind mijn eigen leven interessant genoeg.

Mooiste goal: Ik ben pas vijf jaar keeper. Voor die tijd heb ik altijd gevoetbald. Als veldspeler bij De Zouaven scoorde ik ooit uit een omhaal. Vorig jaar, in de A2 van Ajax, scoorde ik trouwens ook. Ik nam een vrije trap, die via er via de binnenkant van de paal in ging. Aan het einde van het seizoen maakte ik wat speelminuten als veldspeler. De tegenstander was niet zo goed, dus ik kon makkelijk meevoetballen.

Grootste voetbalkwaliteit: Mijn traptechniek en reflexen. Met mijn reflexen kan ik mijn mindere punten redelijk goedmaken. Ook qua coaching zit het bij mij wel goed. Ik kan mijn scheur lekker open zetten.

Nog werken aan: Alles kan beter. Om de top te halen moet alles kloppen. Als sluitpost kan ik bijvoorbeeld nog wel iets rustiger worden. Dat is belangrijk voor een keeper.

Favoriete club buiten Ajax: FC Barcelona. Ook Real Madrid heeft wel iets bijzonders. Vooral vanwege het enorme stadion waarin de club speelt.

Mooiste wedstrijd: Dat is een wedstrijd die ik niet zelf heb gespeeld. Het was een EK-kwalificatiewedstrijd met Onder 17, waarbij ik reservekeeper was. We moesten van Duitsland winnen om ons te plaatsen voor het EK. Tien minuten voor tijd stonden de Duitsers met 2-1 voor. Vurnon Anita scoorde in de slotfase de gelijkmaker. Drie minuten in blessuretijd maakte Jeffrey Sarpong toch nog de winnende. Het was een 'Duitse overwinning' op de Duitsers. Op het EK wonnen we uiteindelijk zilver.

Favoriete voetballer: Iker Casillas, de doelman van Real Madrid. Hij is een keeper met een fantastische uitstraling en geweldige reflexen. Dat hij altijd met korte mouwen keept, vind ik ook erg mooi. Misschien kies ik later ook wel voor korte mouwen.

Mooiste moment uit Ajax-historie: Dat Ajax de Champions League won in 1995. Ik lag die avond ziek in bed, maar de gewonnen finale staat me nog steeds heel goed bij. Het was twee dagen later nog steeds een dolle boel op mijn school.

Idool buiten voetbal: Een idool heb ik niet. Ook daar sta ik vrij nuchter in. Een idool vind ik meer iets voor een jongetje van tien jaar, die op een grasveldje voetbalt in een shirtje van Ronaldinho.

Hoogtepunt in carrière: Ik heb tot nu toe twee hoogtepunten beleefd. Het eerste hoogtepunt is het tekenen van mijn Ajax-contract. Twee jaar nadat ik van de amateurs naar Ajax kwam, kreeg ik een contract. Het kan dus snel gaan. Ik ben ook heel trots op mijn prestaties met het Nederlands elftal. Op het WK in Peru werden we derde, op het EK tweede.

Dieptepunt: Een echt dieptepunt heb ik tot nu toe nog niet gehad.

Lastige club als tegenstander? We verloren dit seizoen met 2-0 van ADO Den Haag. Dat was een echte schande. Vooral omdat we die middag thuis speelden en het helemaal zelf hebben laten liggen. Als we een stapje harder hadden gelopen, hadden we dit kunnen voorkomen. ADO is wel een lastige club om tegen te spelen.

Toekomstverwachting: Ik verwacht helemaal niks. In voetbal valt namelijk helemaal niets te plannen. Van de ene op de andere dag kan alles veranderen. Ik kan alleen zeggen dat ik volgend seizoen goed hoop te presteren. Het belangrijkste is dat ik veel aan spelen toe kom.