Menu

Vol Beloften: Michael Krohn-Dehli

Jong Ajax is de kweekvijver voor het eerste elftal van morgen. De Beloften van Ajax werken hun thuiswedstrijden af op jeugdcomplex de Toekomst. In Vol Beloften krijgen de talenten van Ajax de kans zich te presenteren aan de supporters, en kijken zij vooruit naar hun eerstvolgende wedstrijd. Vandaag is het de beurt aan Michael Krohn-Dehli.

Naam: Michael Krohn-Dehli.

Geboren: 06-06-1983 te: Kopenhagen (Denemarken).

Broers/zussen: ik heb een oudere broer.

Positie: achter de spitsen. Links- of rechtsbenig: rechts.

Lengte: 1.70 meter. Gewicht: 66 kilogram.

Bij Ajax sinds: Dit is mijn vierde jaar. Contract vanaf: 1 juli 2001.

Vorige club(s): Rosenhøj, Hridoure en Brøndby.

Opleiding: ik heb in Denemarken mijn school afgemaakt. Ze kennen daar een ander systeem, van tien klassen. Dat heb ik afgemaakt toen ik 17 was. Daarna moet je naar het gymnasium of iets dergelijks, maar ik ben toen naar Ajax gegaan.

Relatie: nee.

Hobby's: niet zoveel, een beetje computeren.

Muziek: ik houd een beetje van alles eigenlijk. Bepaalde genres, zoals opera of heel harde rap, daar luister ik niet zoveel naar.

Favoriete tv-programma: ik vind Jensen wel leuk om naar te kijken.

Beste film: The Godfather I.

Mooiste boek: ik lees niet zoveel. Ik heb in Denemarken wel boeken moeten lezen voor school, maar ik weet niet meer precies welke. Ik heb net de biografie van Beckham gelezen, dat was wel leuk.

Krant/tijdschrift/website: Deense kranten op internet, of de Spits of Metro die in de ArenA ligt. Als ik zo'n Nederlandse krant lees, blader ik wel meteen door naar de sportpagina's. Verder lees ik vaak een Deens sportblad.

Lekkerste eten: wat we met Kerst in Denemarken eten: varkensvlees, aardappelen.

Mooiste goal: Met het Deens elftal in Qatar in januari scoorde ik tegen Noorwegen. Ik kreeg de bal op het middenveld, ging ermee lopen en stifte hem over de keeper. Helaas was het niet genoeg voor de overwinning, we verloren met 3-2.

Grootste voetbalkwaliteit: ik kan makkelijk een mannetje passeren.

Nog werken aan: dit jaar heb ik nog niet zoveel gescoord. En ik moet meer beslissend zijn in een wedstrijd.

Favoriete club behalve Ajax: Brøndby.

Mooiste stadion: Old Trafford.

Favoriete voetballer: Zinedine Zidane.

Mooiste moment uit Ajax-historie: het winnen van de Champions League in 1995. Ik was hier niet, maar het moet een groot feest geweest zijn.

Idool buiten voetbal: mijn familie. Toen ik net in Nederland was, miste ik mijn familie veel, nu ik hier gewend ben gaat het wel.

Hoogtepunt in carrière: ik heb vorig jaar tegen Roda JC op de bank gezeten bij het eerste. Het werd snel 3-0 voor Ajax, dus ik hoopte dat ik misschien wel een kans zou krijgen om nog even te spelen. Maar het werd 3-2 en toen viel ik niet in.

Dieptepunt: vorig jaar na de winterstop maakte ik een slechte periode door. Daar moest ik doorheen. Met hard werken, een aantal goede gesprekken en goed trainen is dat gelukt.

Toekomstverwachting: ik hoop met een goede club prijzen te winnen, daar doe je het voor. Mijn contract loopt af in de zomer. Als ik bij Ajax zou kunnen blijven, zou dat heel mooi zijn.

Eerstvolgende wedstrijd: Jong Ajax - Jong NAC, op donderdag 12 februari op de Toekomst. Ik denk dat we kunnen winnen als we goed spelen en een hoog baltempo houden. We hebben dit seizoen nog niet eerder tegen ze gespeeld, dus ik ken het team van dit jaar niet. Een aantal spelers is doorgestroomd naar het eerste, dus er zullen wat nieuwe jongens bij zitten. Vorig seizoen hebben we thuis makkelijk van ze gewonnen, uit was het echt vechtvoetbal dat ze speelden. Maar we moeten van ze kunnen winnen.