Menu
Vol Beloften: Michael Timisela

Vol Beloften: Michael Timisela

Jong Ajax is de kweekvijver voor het eerste elftal van morgen. De Beloften van Ajax werken hun thuiswedstrijden af op jeugdcomplex de Toekomst. In Vol Beloften krijgen de talenten van Ajax de kans zich te presenteren aan de supporters, en kijken zij vooruit naar hun eerstvolgende wedstrijd. Vandaag is het de beurt aan Michael Timisela.

Naam: Michael Elias Timisela.
Geboren: 05-05-1986 te: Amsterdam.

Broers/zussen: Ik heb een broertje, twee zusjes en een oudere zus.

Positie: Rechtsback. Vroeger heb ik ook wel op het middenveld gestaan, maar sinds het tweede jaar in de A-junioren speel ik rechtsachter. Links- of rechtsbenig: Rechts.

Lengte: 1.67 m. Gewicht: 65 kg.

Bij Ajax sinds: Het tweede jaar C. Contract vanaf: Deze zomer, juli 2005 voor twee jaar.

Vorige club(s): Abcoude. Ik zat op een gegeven moment boven toen mijn moeder me riep dat er een brief van Ajax was. Pas toen ik het zag, geloofde ik het. Ik speelde toen in een districtselftal, misschien dat ze me zo hebben gescout.

Opleiding: VMBO administratie.

Relatie: Ja, 21 maanden.

Hobby's:Ik doe best veel als ik niet voetbal, en PlayStation speel ik heel graag.

Muziek: Ik vind echt van alles leuk.

Favoriete tv-programma: Op dit moment de serie Lost.

Beste film: Lord of the Rings. Ik vind het een leuke film, hij is spannend.

Mooiste boek: Ik lees geen boeken eigenlijk.

Krant/tijdschrift/website: Telegraaf/VI/van alles.

Lekkerste eten: Indisch. Ik heb zelf Indisch bloed en ik vind alles uit die keuken lekker. Ik kan het zelf niet bereiden, maar mijn vader, oma en vriendin gelukkig wel.

Mooiste goal: Ik scoor niet zo heel veel, maar het doelpunt laatst tegen Heracles zat er mooi in. De voorzet kwam van links, Olaf Lindenbergh kopte terug, ik nam de bal aan en schoot boven in de rechterhoek.

Grootste voetbalkwaliteit:Mijn mentaliteit, explosiviteit en snelheid.

Nog werken aan: Mijn linkerbeen en ik mag fysiek wel wat sterker worden.

Favoriete club behalve Ajax: Barcelona, een mooie club met mooie spelers.

Mooiste stadion: De Amsterdam ArenA.

Mooiste wedstrijd: De Champions Leaguewedstrijd van Ajax tegen AC Milan waarin Patrick Kluivert scoort. Ik zat de wedstrijd op tv te kijken. Ik speelde nog niet bij Ajax, maar ik was een enorme fan.

Favoriete voetballer: Dennis Bergkamp, om de manier waarop hij speelt.

Idool buiten voetbal: Heb ik niet.

Hoogtepunt in carrière: Mijn contract bij Ajax. In het gesprek dat ik had vorig seizoen met Danny Blind, hij was toen nog mijn trainer bij de A1, zei hij niets over een contract. Een dag later na de training zei hij dat ik een contract zou krijgen. Ik vond het een beetje vreemd dat hij daar niets over had gezegd in het gesprek, maar ik was en ben er niet minder blij om.

Dieptepunt: Vorig jaar scheurde ik mijn enkelbanden, ze waren bijna afgescheurd. Dat was me in de B-junioren ook al een keer overkomen en bij Abcoude ook. Ik was vorig jaar met Oranje onder 19 in Portugal, we speelden tegen Oekraïne. Ik speelde de bal in en er kwam een sliding op mijn enkel. Ik moest vier maanden revalideren. Ik geloof dat je wel kunt zeggen dat mijn enkel mijn zwakke plek is.

Toekomstverwachting: Ik wil natuurlijk blijven voetballen, maar heb geen concreet doel. Ik richt me elke keer opnieuw op de eerstvolgende wedstrijd, die wil ik zo goed mogelijk spelen. Ik houd me vooral bezig met de korte termijn.

Eerstvolgende wedstrijd:Tegen Willem II, vanavond op de Toekomst. Dat is best wel een lastige ploeg. Zij zakken meestal ver terug en laten ons komen. Ze staan met zijn allen voor het zestienmetergebied. Wij spelen tot nu toe niet super, ik denk dat er te weinig beweging is 'zonder bal', maar het gaat natuurlijk wel goed komen met ons. Wij gaan winnen van Willem II.