Menu
Vol Beloften: Murat Yildirim

Vol Beloften: Murat Yildirim

Jong Ajax is de kweekvijver voor het eerste elftal van morgen. In deze rubriek Vol Beloften krijgen de talenten van Ajax de kans zich te presenteren aan de supporters. Deze keer rechtsback Murat Yildirim.

Naam: Murat Yildirim.

Geboren: 18-05-1987 te: Corum (Turkije).

Broers/zussen: Ik heb drie oudere zussen. De jongste is dertien jaar ouder dan ik.

Positie:Officieel sta ik op het middenveld, maar dit seizoen word ik op rechtsback gezet. Links- of rechtsbenig: rechtsbenig.

Lengte: 1.69 meter. Gewicht: 62 kg.

Bij Ajax sinds: De tweede jaars B-junioren. Dit is dus mijn vierde seizoen. Contract vanaf: november 2005 tot en met 30 juni 2008.

Vorige club(s): Amateurvereniging Hellas Sport in Zaandam.

Opleiding: VMBO theoretisch, daarna MBO detailhandel, maar daarmee ben ik halverwege gestopt.

Relatie: Ik heb sinds zeven maanden een vriendin.

Geen voetballer dan? Ik denk dat ik dan een winkeltje zou hebben in voedsel of elektronica. Dat zit een beetje in de familie, mijn oom in Turkije heeft ook een winkel.

Passie buiten het voetbal: Ik vind veel dingen leuk, maar niets staat gelijk aan voetbal of springt er uit. Ik speel bijvoorbeeld graag tafeltennis.

Geloof/Bijgeloof: Islam. Bijgeloof heb ik niet. Vroeger wel, maar daar ben ik gelukkig vanaf. Door het geloof ben ik gaan inzien dat bijgeloof maar onzin is.

Vakantie: Turkije! Of we gaan naar familie in Corum, maar ook komen we wel op de toeristische plaatsen in Zuid-Turkije.

Muziek: Ik houd van alles. Nu zit er bijvoorbeeld een CD met R&B en rustige muziek in de auto. Maar af en toe luister ik ook wel naar jazzmuziek. Dat vind ik ook leuk om te horen.

Favoriete tv-programma: Ik kijk bijna geen televisie. Wel naar Studio Sport en De Wedstrijden, maar verder eigenlijk niet.

Beste film: The Messenger, dat een beetje over de islam gaat. Ook Scarface vind ik goed.

Mooiste boek: Ik lees wel, maar ik zou niet weten wat ik het mooiste boek vind. Meestal lees ik waargebeurde verhalen.

Krant/tijdschrift/website: Noordhollands Dagblad/sportbladen/ajax.nl, voetbalzone.nl en vi.nl.

Favoriete eten: Ik heb niet echt een favoriet gerecht. Ik houd wel veel van Turks eten met gehakt en rijst. Maar ik eet niet elke dag Turks hoor!

Een dag ruilen met…: Niemand! Ik ben blij met mijn leven.

Mooiste goal: Die maakte ik toen ik nog bij Hellas Sport speelde. Ik scoorde met een schot van een meter of 23. Het was nog belangrijk ook, want het stond nog 0-0.

Grootste voetbalkwaliteit: Mijn techniek en het feit dat ik een winnaarsmentaliteit heb.

Nog werken aan: Kopduels winnen en het passen met mijn linkerbeen.

Favoriete club buiten Ajax: Juventus vind ik altijd leuk om naar te kijken.

Mooiste wedstrijd: De kampioenswedstrijd met de A1, twee jaar geleden. We speelden thuis tegen Vitesse en wonnen. Volgens mij met 4-1, maar helemaal zeker weet ik dat niet meer.

Favoriete voetballer: Emre en Nedved.

Mooiste moment uit Ajax-historie: Dat was 1995 toen Ajax zoveel prijzen pakte. Iedereen had het over Ajax. Ik heb zelf, ik was acht jaar, ook veel wedstrijden op televisie gezien en kan me nog herinneren dat ze de wereldbeker omhoog tilden.

Idool buiten voetbal: Ik heb niet echt een held. Mijn ouders zijn wel mijn idolen.

Hoogtepunt in carrière: Dat ik Talent van het jaar werd op de Toekomst.

Dieptepunt: Die heb ik gelukkig nog niet gehad.

Lastige club als tegenstander? De verdedigend spelende clubs, die met z'n tienen achter de bal blijven hangen. Zoals bijvoorbeeld Heracles en RKC.

Toekomstverwachting: Ik hoop dat ik met voetbal mijn brood kan verdienen. Ik hoop dat 't bij Ajax kan. Als dat niet lukt, dan bij een andere club. Ik probeer zo ver mogelijk te komen!